Politika

Danilović: Prelazna Vlada se nudi DPS-u

On je na svom Facebook profilu napisao da je prije samo godinu Pozitivna Crna Gora demantovala SDP da će uslov za sklapanje koalicije u Podgorici biti NATO integracije.

“To je javno saopštio predsjednik Pozitivne, a i ubjeđivao nas u to prilikom pregovaranja. Tada i potom, ne tako davno, imali smo 36 opozicionih poslanika i Džavida Šabovića za prelaznu Vladu. Sada je neko promijenio ploču, ako je samo ploču, i jedini je krivac za vlastito političko srozavanje”, istakao je Danilović.

Funkcioner Demosa je takođe kazao da je predsjednik Pozitivne Darko Pajović Danu dostavio argumente i audio snimke za aferu Snimak koja je, ističe on, pokazala da su izbori 2012, a i predsjednički potom bili pokradeni.

“Sada predsjednik Pozitivne kaže da ne bi dozvolio da se u Skupštini formira većina mimo izborne volje? Koje volje? Pokradene!?”, pitao je Danilović.

Ocjenjuje da podjednako zbunjuje optužba iz dijela opozicije da nikad nije postojalo u parlamentu 37 poslanika koji su podržavali prelaznu vladu.

“To smo tvrdili zajedno i bili u pravu! Zar nijesmo? Prelaznu Vladu su tada predložile kolege iz opozicije a između ostalih i ja, bez obzira šta sam o tome mislio, javno branio i promovisao kao opciju koja je jednoglasno podržana na zvaničnim opozicionim forumima! Zar nije? I ako je već jasno da više nema 36+1 opozicioni poslanik pitam se kome se onda ponovo nudi Prelazna vlada? Zar se ne nudi? Ako nas je SDP odbio, a zar nije, ako je Pozitivna spremna da brani pokradenu većinu na minulim izborima, a zar nije pokradena, ako manjinske partije nisu htjele da razgovaraju, a zar nije tako, kome se onda nudi prelazna vlada? Zar nije jasno da se nudi DPS-u? DPS-u koji nas je, kako je bilo jasno nakon Dan-ovog pisanja o Snimku, pokrao na izborima?”, zaključio je Danilović.

Send this to a friend