Politika

Dedeić: General Đukić uhapšen po nalogu SAD

“Mi u SL-u ne dijelimo Srbe po bilo kom regionalnom osnovu, a generala Borislava Đukića koji je branio Republiku Srpsku Krajinu, ubrajamo u najbolje među nama”, kazao je on.

Dedeić je izjavio da je nalogodavac hapšenja generala Borislava Đukića Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici. 

“Jedan od razloga je i dokumentacija koju je general pripremio i objavio u knjizi Razbijanje Jugoslavije: mjesto i uloga Hrvatske. Tamo se na direktan način činjenicama razobličuju hrvatski i američki zločini nad Srbima, uz detaljne opise plana protjerivanja Srba iz Hrvatske i Republike Srpske Krajine i realizacije zločinačkih operacija Bljesak i Oluja”, precizirao je predsjednik Srpske liste.

On naglašava da tabelarni prikaz genocida nad Srbima, otete srpske imovine koja je dodijeljena Hrvatima i transkripti razgovora američkih diplomata, prije svih Cimermana, koji su podsticali na nasilje i činili sve što su mogli protiv srpskog faktora u Jugoslaviji, nisu nešto što oduševljava okupatore Krajine i Kosova.    

“Srpska lista će uskoro u Podgorici održati konferenciju povodom slučaja generala Đukića i na njoj će se obratiti i prijatelji Srpske liste i ujedno prijatelji utamničenog generala iz Beograda. U konkretnom slučaju, stav o sramotnom hapšenju generala Đukića iznijeće neko iz najbližeg političkog i medijskog okruženja predsjednika Slobodana Miloševića dok je bio na vlasti i branio zemlju od NATO okupatora”, naveo je Dedeić.

On je kazao da je američka osveta generalu Đukiću, bivšem zamjeniku komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Krajine, razlog da se baš u Podgorici izrazi nezadovoljstvo.

“Moguće da ćemo protestovati i pred američkom ambasadom, makar da postavimo pano sa slikama i imenima srpske djece, žena  i staraca koji su likvidirani od strane Hrvata 1995. godine, po američkom nalogu”, dodao je Dedeić.

On je poručio da svi koji hoće da protestuju povodom bilo čega u Crnoj Gori ne treba da to rade pred zgradom Vlade ili Skupštine, jer se tamo ne donose odluke. 

“Ambasada SAD-a je mjesto gdje se kreiraju izborni rezultati, likvidiraju i razbijaju partije, pripremaju rješenja o protjerivanju sveštenika iz Crne Gore, friziraju popisni podaci i namještaju ankete u kojima naglo raste broj onih koji vole agresore iz 1999. godine i zaboravljaju da Rusija nikada nije bila agresor u odnosu na Crnu Goru”, zaključuje Dedeić.

Send this to a friend