Politika

Delegacija Finske: Crna Gora doprinijela snaženju saradnje Zapadnog Balkana

Talonpoika je čestitala Crnoj Gori na ostvarenim rezultatima pohvalivši rad crnogorske administracije koja je tokom prethodnog perioda kvalitetno pristupila veoma zahtjevnim obavezama iz pregovaračkog procesa.

Takođe je pohvalila doprinos Crne Gore snaženju regionalne saradnje i evropske perspektive Zapadnog Balkana, a uvjerena je da ćemo jednako kvalitetno nastaviti da se krećemo prema članstvu u Evropskoj uniji za šta imamo punu podršku Finske, a tu je i intenziviranje saradnje kroz tajeks i tvining. 

Pejović je predstavio aktuelni momenat u pregovaračkom procesu, s fokusom na aktivnosti koje se sprovode u cilju ispunjavanja privremenih mjerila iz akcionih planova za 23. i 24. poglavlje.

“Sprovedene reforme u oblasti vladavine prava već daju svoje konkretne rezultate, a one utiču na pozitivne promjene u drugim pregovaračkim oblastima”, dodao je on, predstavljajući i aktivnosti koje crnogorske institucije sprovode u poglavljima 8. Konkurencija, 17. Ekonomska i monetarna unija i 27. Životna sredina.

Send this to a friend