Politika

Demokrate: Hitno naći održiva rješenja za probleme u Kolašinu

Potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinović kazao je da je stanje u Opštini Kolašin dostiglo fazu agonije. 

“Vlada Crne Gore niz godina bila je nijemi posmatrač enormnog zaduživanja Opštine Kolašin od strane DPS kadrova i kadrova Grupe birača. Enormna zaduženost dovela je do neizvršavanja zakonom utvrđenih obaveza prema zaposlenim i gotovo paralisala ostvarivanje osnovnih funkcija Opštine, zbog čega najviše trpe građani Kolašina”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, pokušaji aktuelne lokalne vlasti u Kolašinu da riješe nagomilane probleme nijesu dali nikakve rezultate.

“Značaj obezbjeđenja uslova za funkcionisanje lokalne samouprave i ostvarivanje sloboda i prava građana Kolašina zahtijevaju odgovoran odnos, prije svega od strane Vlade Crne Gore, jer se mehanizmi rješavanja problema nalaze u njenim rukama”, istakao je Martinović.

Neshvatljivo je, dodaje on, da Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o Budžetu Crne Gore za 2015. godinu, podnosi poslanik koji je i predsjednik Odbora za finansije i budžet, a ne Vlada u čijoj je to isključivoj ustavnoj nadležnosti.

“Takvo postupanje samo će dodatno trošiti vrijeme u situaciji kada rješavanje problema u Opštini Kolašin ne može trpjeti dalje odlaganje”, istakao je Martinović.

Neophodno je, smatra on da Vlada Crne Gore i rukovodstvo lokalne samouprave u Kolašinu ostave po strani političke kalkulacije, hitno usaglase i riješe probleme u Opštini, u interesu prava zaposlenih i svih građana.

Send this to a friend