Politika

Demokrate: Na Starom Aerodromu imamo 14,25 odsto podrške

Za predsjednika Mjesnog odbora izabran je Milija Milić, jedan od osnivača Demokratske Crne Gore.

Mlade demokrate su prethodno, kako navode u saopštenju, obišle 2.868 domaćinstava na Starom Aerodromu i utvrdile da Demokrate na ovom području uživaju 14,25 odsto podrške.

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, upoznao je članove Mjesnog odbora i sve prisutne simpatizere Demokrata sa aktuelnom političkom situacijom u državi, ali i na lokalnom nivou. 

Između ostalog, on je naglasio principijelan stav Demokrata, jednoglasno zauzet u pisanoj formi na najvišim organima Partije još prije pet mjeseci, da neće ulaziti u bilo kakve aranžmane sa DPS-om, što podrazumijeva da Demokrate neće u Vladu Mila Đukanovića i DPS-a, koliko god bila, kako je rekao, našminkana i kako se god “krstila” – prelazna, privremena, izbornog povjerenja. 

“Čovjeku koji bratu pokloni skoro 11 miliona eura, a koji je poznat kao majstor izbornih zloupotreba i prevara, Demokrate ne vjeruju ama baš ništa”, rekao je Bečić.

Bečić je istakao značaj koji formiranje mjesnih odbora ima za Demokratsku Crnu Goru, čime će se polako zaokruživati jaka partijska infrastruktura na svim nivoima organizovanja. 

Pored toga, on je istakao da dolazi vrijeme u kojem će Demokrate biti stožer promjena u Crnoj Gori, a da im to, po dosadašnjoj dosljednosti i kvalitetnoj kadrovskoj bazi koja vraća vjeru u politiku i političare, pripada.

Kako je istaknuto, Demokrate neće dozvoliti da 2016. godina prođe u još jednoj smišljenoj podjeli, te da se umjesto o katastrofalnoj politici DPS-a u svim segmentima i isticanju činjenice da umjesto 40.000 novih radnih mjesta, imamo 9.000 nezaposlenih više nego dana kada je Đukanović, dajući to obećanje, sedmi put postao premijer, predizborna kampanja prođe u polarizovanju političke scene po indentitetskim pitanjima, u čemu se, kako je rekao Bečić, Đukanović najbolje snalazi.

 

Send this to a friend