Politika

Demokrate pozivaju Radmana da podnese ostavku

Kako kaže Stevan Katić, koordinator Inicijativnog odbora Demokrata, presuda Upravnog suda kojom poništava odluku Skupštine opštine o izboru predsjednice Opštine, samo potvrđuje kako se radi u ovoj opštini  i koliko neznanje vlada u gotovo svim organima lokalne samouprave, a ponajviše u zakonodavnoj vlasti, odnosno Skupštini opštine.

“To nas i ne čudi, s obzirom da se predsjednik Skupštine, dok mu skupštinske odluke padaju pred nadležnim sudovima, više bavi drugim poslom u izvršnoj vlasti, što je između ostalog protivzakonito”, smatra on. 

Katić navodi da će Herceg Novi uskoro postati Opština koja je za nepunu godinu imala tri predsjednika i dva v.d. predsjednika Opštine i po tome zaista postaje kandidat za evropsku prijestonicu po broju predsjednika Opštine u jednoj godini.

“To je, uostalom, i najveći rezultat rada koalicije na vlasti, koja je dovela kompletan grad u VD stanje i koja očajnički pokušava da sačuva vlast što je duže moguće, i to na štetu građana, a za svoje dobro. Ovo se prije svega odnosi na novski DPS, koji svakodnevno, pod pritiskom i ucjenom koalicionog partnera Dušana Kruša Radovića, pristaje na razne zloupotrebe i nezakonite radnje, samo da bi na vlasti opstali što duže. Njihovi rezultati rada su takvi da se mogu pohvaliti time što su za godinu dana primili blizu 100 novih radnika, međusobno se prepucavali i dijelili, postavljali uglavnom VD direktore i rukovodioce, pa ih zbog neposlušnosti razrješavali, uvodili stečaj u velika novska preduzeća, davali saglasnost na prodaju Banje i Mamule. Uz sve ovo, uspjeli su i da skrate Praznik mimoze na 20 dana, ali i otjeraju iz grada jedriličarsku regatu Tera de Mare. Nadamo se da je građanima Novog sada postala jasna predizborna poruka “Novi ima šansu”, što je u prevodu značilo “Krušo ima šansu”, ocjenjuje on. 

Prema njegovim riječima, prethodna vlast je iz mnogo manjih razloga skratila sebi mandat.

“Bilo bi pošteno i od ove danas da učini isto i da grad ide na nove lokalne izbore, kako bi građani ponovo odlučili kome će dati povjerenje, jer je postojeća vlast odavno izgubila legitimitet”, poručio je Katić.

 

Send this to a friend