Politika

Demokratski front podijelio SNP

Apel predsjednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića i rukovodstva Demokratskog fronta i njihova tvrdnja da poslanici koji budu prisustvovali današnjem zasijedanju Skupštine se ne mogu smatrati opozicijom nijesu urodili plodom, pišu Dnevne novine.

Sasvim je izvjesno da će sjednici Skupštine prisustvovati poslanici Pozitivne Crne Gore, nezavisni poslanik Dritan Abazović i najveći dio poslanika Socijalističke narodne partije. Nezavisni poslanici koji su sada u Demokratskoj Crnoj Gori Alekse Bečića nijesu se izjašnjavali o inicijativi DF-a.

“Ja ću učestvovati u radu anketnog odbora u vezi sa saslušanjem stečajne uprave Duvanskog kombinata. Mislim da je to izuzetno značajno”, kazao je Dnevnim novinama poslanik Velizar Kaluđerović. 

Sasvim je sigurno da sjednici neće prisustvovati predsjednik SNP-a Srđan Milić, koji se o tome još ranije javno izjasnio. On, međutim, nije naišao na razumijevanje predsjednika Kluba poslanika Aleksandra Damjanovića, koji je za Dnevne novine izjavio da je on protiv bojkota rada parlamenta.

Poslanica SNP Snežana Jonica nije htjela da odgovori na pitanje o učešću na današnjem zasijedanju.

Dnevne novine nezvanično od jednog člana SNP-a ipak saznaju da su poslanici ove partije, koji se uglavnom zalažu za učesće u radu parlamenta, sinoć imali sastanak sa liderom Srđanom Milićem. 

Send this to a friend