Politika

Demos i SNP na zajedničkim talasima?

Da se ne radi o “redovnim” međupartijskim susretima, odnosno razgovorima starih kolega iz skupštinskih klupa govori i činjenica da se sve događalo u podgoričkom restoranu “Vuk”, malo dalje od očiju javnosti. Na sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova je prvo došao Milić, a nešto kasnije, kada je predsjednik SNP-a otišao, pojavio se i Damjanović.

Kako Vikend novine saznaju Srđan Milić, inače, u posljednje vrijeme pokušava da okupi što više političkih subjekata sa kojima bi, eventualno, mogao da napravi predizbornu ili postizbornu koaliciju, zavisno od toga kakvu će odluku donijeti Glavni odbor ove partije o izlasku na predstojeće izbore.

Na drugoj strani dobri poznavaoci prilika u Demosu tvrde da je partija Miodraga Lekića zadovoljna trenutnom podrškom građana, ali nije sigurna da će moći da ostvari svoje planove u okviru “opozicione trojke”, odnosno u nekoj koaliciji sa GP URA Žarka Rakčevića i Socijaldemokratskoj partiji Ranka Krivokapića. Zbog toga je i iniciran sastanak na kojem su se, prema našim saznanjima, razmatrale mogućnosti bliže saradnje Socijalističke narodne partije i Demosa.

Isti izvori tvrde da je Danilović pozvao i Milića i Damjanovića zato što je evidentno da su u SNP, u ovom trenutku, jake dvije struje, pa je potpredsjednik Demosa pokušao da dobije potpun uvid u namjere ove partije kada su izbori u pitanju. U Demosu očekuju da će do neke vrste dogovora sa Socijalističkom narodnom partijom, ipak, doći.

Na drugoj strani Milićevo krilo, prema našim informacijama, smatra da će na izborima biti postignut dobar rezultat i čak misle da će biti tas na vagi u formiranju vlasti na nivou Crne Gore, što bi im dalo dobru pregovaračku poziciju.

Send this to a friend