Politika

DF: Damjanović razmontirao koruptivno – trgovačku suštinu sporazuma

“Ovim činom Aleksandar Damjanović je bukvalno i razmontirao koruptivno – trgovačku suštinu sporazuma dijela izdajničke opozicije i Mila Đukanovića, koja je osim prevare biračkog tijela, bazirana i na ostanku opozicionih kandidata u Vladi i nakon izbora”, saopšteno je iz DF-a.

U tom savezu kažu da su na vrijeme upozoravali da opozicionari ovoliko dugo pregovaraju između sebe, samo da bi izdejstvovali što bolje pozicije u Vladi, koje nemaju nikakvu kontrolnu, već digestivnu funkciju.

Odbijanje Aleksandra Damjanovića da bude dio, kako su istakli, projektovane prevare opozicionih birača, istovremeno predstavlja, smatraju u DF-u, i posljednju priliku SNP-u da odustane od dogovora sa Đukanovićem i vrati se izvornim principima opozicione borbe. 

“Bez obzira što je rukovodstvo SNP-a već utvrdilo kvote za buduće kadrove i ministarske portfelje, nakon današnjeg poteza njihovog šefa kluba, ne postoji nijedan razlog da i Glavni odbor ne promijeni odluku o ulasku u koaliciju sa Đukanovićem.Naš savez još jednom podsjeća  Srđana Milića  kako smo zajedno 24. oktobra bili brutalno napadnuti od iste te Vlade u koju sad želi da uđe i istih tih pregovarača koji su dali nalog za juriš protiv sopstvenog naroda i upotrebu suzavca, šok bombi i gumenih metaka. Upravo zbog te kristalne noći i smatramo da bi rukovodstvo SNP-a trebalo da slijedi potez Aleksandra Damjanovića koji je odbijajući danajske darove  odabrao borbu protiv režima”, navedeno je u saopštenju.

DF vjeruje da je i posljednjim političkim laicima postalo jasno da ovoliko otezanje u pregovorima oko funkcija ima za cilj zauzimanje startnih pozicija za Đukanovićevog glavnog partnera poslije izbora. 

“Sama  činjenica da ovako skrpljenju Vladu treba da čine građanin Žarko Rakčević, nekadašnji lider opozicije koji to nije htio ni smio da bude Miodrag Lekić, vanstranačka ličnost koju su delegirali koncern Vijesti i američka ambasada, i nažalost SNP,  čije se članstvo i funkcioneri i dalje batrgaju zbog toga što će njihovi kadrovi sjedjeti pored Mila Đukanovića i još ga oslovljavati sa “poštovani gospodine premijeru”, dovoljno govori da crnogorska politička scena zaslužuje jednu metlu koju će im narod vrlo brzo spremiti”, zaključeno je u saopštenju.

Send this to a friend