Politika

DF: Glas za URU, Demos i SDP direktan glas za DPS

 

 

Funkcioner DF Jovan Vučurović rekao da javnost u Crnoj Gori, a naročito opoziciona treba da zna da je glas za URU, Demos i SDP direktan glas za Mila Đukanovića. 

“I sve što su do sada radili u takozvanoj vladi izbornog povjerenja je sračunato išlo na ruku diktatoru, jer za skoro tri mjeseca, smišljeno i planski, nijesu napravili ni korak naprijed u stvaranju uslova za poštene izbore i nijesu htjeli da otkriju ništa što bi kompromitovalo Đukanovića i Demokratsku partiju socijalista (DPS)”, naveo je Vučurović u izjavi dostavljenoj medijima.

On je ocijenio da bi izlazak URE, Demosa i SDP-a iz vlade izbornog povjerenja i eventualno prolongiranje izbora bio samo pokušaj da se stvore uslove da se u sadašnjem sazivu Skupštine Crne Gore, “na prevaran način, izglasa učlanjenje u NATO savez”. 

“Dakle, radi se seriji trikova za koje mi sumnjamo da su neki bivši opozicionari dogovorili sa Đukanovićem, a kojima bi ovi što su jednom izdali opoziciju ponovo pokušali da se lažno predstave građanima, a onda da nakon izbora još jednom pretrče na stranu DPS-a”, ocijenio je Vučurović.

On je rekao da je Đukanović “priredio još jedno poniženje bivšoj opoziciji koja podržava njegovu vladu i prividno pokriva nekoliko ministarstava”. 

Vučurović je kazao da je u svom prepoznatljivom maniru, “potcjenjivački i bahato”, poručio URI, Demosu i SDP-u da “ne daje pet para” za njihove inicijative, sporazume, da im se “smije u lice”, i slično”

“Kao i do sada, smislene i odlučne reakcije na ovakvo ponašanje nema, čime se potvrđuje da su lideri i funkcioneri ovih stranaka iz nekog razloga spremni na svaku vrstu maltretiranja”, rekao je Vučurović. 

Prema njegovim riječima, Đukanović je iz Berana ponovo poslao poruku u kojoj se može tražiti razlog zbog kojega “trojka ovako stoički podnosi poniženje i uvrede”. 

“Predsjednik DPS-a je nagovijestio da će nakon izbora ponovo pozvati URU, Demos i SDP da sa njim prave vladu, a niko od pomenutih nije odbio tu mogućnost. Očigledno rezonuju da je bolje da trpe i ćute, i da nakon izbora, ako pređu cenzus, ponovo od Đukanovića na poklon dobiju dva-tri ministarstva”, ocijenio je Vučurović.

On je rekao da će DF pobjedom na izborima raskrinkati i razbiti “ovaj projekat koji se sklapa u američkoj amabasadi u Podgorici”.

“DF poručuje da ova nova prevara koju pripremaju američka ambasada, DPS, URA, Demos, SDP i Pozitivna, na vrijeme mora biti razobličena i rasturena, i sigurni smo da će građani kazniti one koji se brutalno poigravaju sa njihovom voljom”, rekao je Vučurović. 

On je rekao da DPS mora biti poražen na oktobarskim izborima.

“Za njima će u političku prošlost otići i oni koji su mislili da politikom “trećeg puta” varaju građane i lažno se predstavljaju”, rekao je Vučurović.

Send this to a friend