Politika

DF opozicionim partijama: Ili donesite odluku o protestima ili ćutite

“Kako argumenti jasno govore da su sve institucionalne mogućnosti iscrpljene, da su izbori neregularni i da se kradu, da su sudstvo i tužilaštvo zarobljeni, da se tajna policija koristi u partijske svrhe, da se u svim javnim institucijama vrše pritisci na zaposlene, jasno je da je građanima preostala samo – ulica. Zato je DF poslao poruku i prijedlog koji je dio opozicije odbio nekim nemuštim i nespretnim razlozima. Naravno, ne nudeći bilo kakvo drugo rešenje. Sa druge strane, otvoreno treba pohvaliti one, poput poslanika Obrada Gojkovića iz Boke, koji su podržali proteste i pokazali svoju hrabrost i istrajnost”, istakla je Jočić.

Prema njenim riječima, pojedine opozicione grupacije misle da je dovoljno da na šefa režima djeluju amandmanski, poslaničkim pitanjima ili nekim novim prijedlogom zakona za koji ionako nemaju većinu.

“I kada ga zatrpaju amandmanima i prijedlozima zakona očigledno misle da će šef režima prosto da pretrne i padne u nesvijest od straha, a onda će „opozicija“ lagano da ušeta u zgradu Vlade i podijeli ministarstva. Dakle, jasno je da pojedini u opoziciji žive u bajkama, ili je, ipak, nešto drugo u pitanju”, kazala je Jočić.

Ona smatra da se tu radi o najobičnijem nedostatku hrabrosti, strahu za sopstvenu kožu, strahu od odgovornosti.

“I taj strah se pokušava prikriti nekim filozofiranjima, velikim riječima, beskrajnim, šupljim monolozima, amandmanima. Taj njihov strah je i do sada kočio svaku odlučnu akciju istinske opozicije, ali ovoga puta im nećemo dozvoliti da zaustave otpor onih koji smatraju da se mora spriječiti posrtanje Crne Gore. Evo, mi, žene smo spremne da na protestima zaštitimo ove iz opozicije koje je strah, da idemo ispred njih, da ih ohrabrimo”, naglasila je Jočić.

Prema njenim tvrdnjama, neke od najvažnijih političara u tom dijelu opozicije su svojevremeno jedva ohrabrili i ubijedili da organizuju “i taj jedan protest poslije pokradenih predsjedničkih izbora, kada je bila prava prilika da se suprotstavimo režimu”.

“Dakle, ne optužujemo ih da rade za Đukanovića i ne vjerujemo da se boje za dnevnice i privilegije, već smatramo da je u pitanju čisti strah. I nije nam namjera da uvrijedimo bilo koga iz opozicije, samo želimo da ih ohrabrimo jer znamo da im je to sada najpotrebnije.  Mi znamo da će na protestima biti ljudi od političkog i ljudskog integriteta. Oni koji su protiv protesta trebali bi hitno da zaćute i da nikada više ne pomenu aferu Snimak, izbornu krađu, zloupotrebu državnih organa, pritiske mafije i tajne policije, ucjene. Dakle, naša poruka je – ili donesite odluku o protestima ili ćutite”, poručuje Jočić.

Send this to a friend