Politika

DF: Pajović zaslužuje prezir zbog nabacivanja Đukanoviću

DF sa žaljenjem konstatuje da je, kako navode, predsjednik Pozitivne Crne Gore  za kratko vrijeme uspio da postane pozitivan jedino na DPS, i sa ovako otvorenim nabacivanjem Đukanoviću, zaslužuje prezir i osudu svih opozicionih birača. 

“Ako je Darko Đurović ili Drago Pajović, ili kako god,  mislio da će sintagmom “neprincipijelna koalicija ” dobiti na težini kao njen tvorac Vasil Tupurkovski, moramo ga podsjetiti da je svaka sličnost namjerna, i da je  upravo stranka čiji je predsjednik Pajović, postala sinonim za neprincipijelnost i izdaju opozicionog biračkog tijela. Čovjek koji je zajedno sa svojim satrapima predao Nikšić i Podgoricu DPS – u, disciplinovano glasao za ustavne promjene po mjeri režima, i sve vrijeme bio rezervni igrač Tarzana Miloševića, odlučio je da pred kraj utakmice, sa opozicione klupe uskoči u Đukanovićev tim, i sa “visokomoralnih i vizionarskih” pozicija naplati promjenu dresa”, poručuju iz DF-a.

DF još jednom podsjeća crnogorsku javnost da su, kako navode,  tzv. teorije od 36 plus 1 poslanika spremnih da dođu do većine od 41 predstavljale puko zamajavanje i manipulaciju opozicione javnosti. 

“Valjda je nakon Pajovićevog intervjua, svakom u Crnoj Gori jasno, pa i tvorcima modela 36 plus 1, ono što je DF odavno tvrdio, da u crnogorskom Parlamentu nema 36 opozicionih poslanika, već da postoje trojanski konji koji se hrane na opozicionim jaslama, i samo čekaju zvižduk Tarzana Miloševića kako bi pretrčali na ranč DPS – a. Zato najavljena koalicija Pozitivne i DPS – a predstavlja razlog više da se na demokratskim protestima zaustavi svaki pokušaj daljeg političkog degenerisanja  osnovnih demokratskih vrijednosti”, uvjereni su u DF-u.

Kako zaključuju, izbori u Đukanovićevoj režiji, na kojima bi razni Pajovići glumili opozicione statiste dok ih šef ne pozove u završnom činu, nemaju nikakvog smisla, i samo tehnička vlada do koje ćemo doći mirnim protestima, može natjerati crnogorske Vasile Tupurkovske da pređu na političko gojenje, ali u kantini DPS – a, jer oni više sa opozicijom nemaju ništa. 

 

Send this to a friend