Politika

DF: Podijelićemo građanima imovinu funkcionera DPS-a i njihovih tajkuna

U DF-u su istakli da je ugovor sa građanima, žrtvama totalitarnog korumpiranog režima u svemu u skladu sa dobrim iskustvima bivših komunističkih zemalja, kada su se građani i demokratski lideri, na ulicama Praga, Bratislave, Budimpešte, Bukurešta, Varšave, Berlina borili za slobodu i demokratiju i ukidanje totalitarnih režima. 

Režim Mila Đukanovića je 26 godina pljačkao ovu državu, osiromašio narod, privatizovao institucije, razorio tradicionalne vrijednosti i moral ovog naroda, i ogromnu većinu građana doveo na sami rub biološkog opstanka. 

“Ako je režim Mila Đukanovića mogao da iz budžeta plati preko 150 miliona eura vlasnicima Kombinata aluminijuma KAP za garancije, 32 miliona samom sebi kao vlasniku Željezare, 44 miliona Prvoj banci braće Đukanović, ako je premijer mogao da uzme proviziju od 7,3 miliona eura za prodaju Telekoma, ako je država spremna da plati Acu Đukanoviću 10 miliona eura za Limenku, ako državna mafija godinama uzima milijarde za šverc cigareta, nafte, droge, oružja, ljudi, valjda može i jedna poštena Vlada DF-a da otpiše dugove za struju, vodu, komunalije, porez na nepokretnosti, proširi listu ljekova, ukine participaciju za recepte, itd”, navedeno je u saopštenju DF-a.

Zadatak prve demokratske Vlade je, ističu u DF-u, da sanira posljedice vladavine lopovskog režima i da omogući opstanak biološke supstance nacije. 

Zato je DF, kao dio urgentnih mjera za spas ovog naroda, predložio otpis dugova za struju, vodu, komunalije, poreza na nepokretnosti, legalizaciju divlje gradnje i proširenje A liste ljekova i ukidanje participacije građana.

“Podrška otvaranju malih porodičnih preduzeća, jeftini razvojni beskamatni krediti, izgradnja socijalnih stanova, otvaranje narodnih kuhinja, specijalnih socijalnih prodavnica za prodaju robe siromašnim građanima, skloništa za beskućnike, stipendije za najbolje učenike, besplatno liječenje najtežih bolesnika van zemlje i čitav niz drugih mjera kojima ćemo pokazati da Vlada treba da bude servis građana, a ne građani da budu servis korumpiranoj lopovskoj Vladi. Sve što su lopovi iz DPS-a pokrali od naroda i države u ovih 26 godina, treba da bude vraćeno državi, i upotrebljeno direktno za podršku privredi i popravljanju standarda građana koji su politikom ovog režima dovedeni na prosjački štap”, naglašeno je u saopštenju.

Vrijeme je, naglašavaju u DF-u, da se poslije 26 godina pljačke države i naroda formira Vlada koja će služiti interesima građana i pošteno vršiti svoju dužnost. 

“Ta istorijska uloga pripada DF-u i mi imamo precizan plan za politički, ekonomski, institucionalni, moralni oporavak Crne Gore. Zato preuzimamo odgovornost za narodnu pobunu protiv lopova i mafijaša iz DPS-a čija nezajažljiva glad za novcem ugrožava biološki opstanak nacije i stabilnost države Crne Gore. Zato, svi na ulice u borbi protiv lopova, za časnu i poštenu, obnovljenu Crnu Goru. Narod kada se ujedini, niko ga ne može pobjediti”, zaključeno je u saopštenju.

Send this to a friend