Politika

DF: Politička korupcija u Budvi samo potvrđuje našu politiku i proteste

Kako navode u saopštenju, režim koji je opljačkao državu, osiromašio građane, privatizovao institucije, razorio moral  nacije, spreman je da vlast osvaja i brani protiustavnim, koruptivnim i kriminalnim aktivnostima, po svaku cijenu. 

“DF je u više navrata upozoravao da je novi sofisticirani metod prekrajanja izborne volje građana, osnivanje novih stranaka koje obmanjuju javnost prikazujući se kao opozicione, a u svim ključnim momentima spašavaju vlast DPS. Pozitivna Crna Gora je bila osnovana sa ciljem da mijenja i koriguje opoziciju i promoviše neki politički treći put. Politički teoretičar iz Zagreba dr Žarko Puhovski je tu floskulu o “trećem putu” prepoznao kao politički neodrživu koja će kad tad završiti u gravitacionom polju režima”, navode iz DF-a.

Oni smatraju da neko danas treba da preuzme javnu odgovornost za osnivanje i političko djelovanje partija čiji je cilj da napadaju opoziciju i da spašavaju režim. 

“Politički je nemoralno i nekorektno da nam osnivači, bivši poslanici, članovi Političkog savjeta Pozitivne sada iz medija, NVO i drugih stranaka dijele lekcije kako treba da se vodi politika, sada kada svi vide da je projekat Pozitivne bio uperen protiv DF i opozicije, a za spas režima. Danas je svima u Crnoj Gori jasno da DPS ne može pobijediti na izborima koje oni organizuju i u institucijama koje oni kontrolišu. Djelovanje političkih partija koje se formalno nazivaju opozicionim, ali su koruptivnim šemama vezani za režim je posljednji pokušaj režima da se spasi. Njihova uloga je da zbunjuju opozicione birače, razbijaju stvarne opozicione partije i spašavaju režim”, poručuju iz DF-a.

DF je, kako dodaju, jasno prepoznao ove namjere režima i pozvao sve hrabre ljude, nezadovoljne stanjem u zemlji, siromaštvom, korupcijom, kriminalom, bijedom, nepravdom i bahatim ponižavanjem od strane novoformirane klase DPS bogataša, da im se pridruže na protestima 27.septembra koji su jedini efikasan mehanizam borbe protiv režima.

“Sloboda traži hrabre ljude. Hrabri ljudi, koji ne pristaju da njihova djeca budu sluge i robovi djece DPS, izaći će na ulicu, podignuti glavu, stisnuti pesnicu i reći režimu “Dosta!”. DF vjeruje u snagu naroda i njihovu potrebu za slobodom, demokratijom, pravdom i dostojanstvenim životom i sigurna je u uspjeh bunta naroda. Sistemska, lažna opozicija koja aktivno učestvuje u kampanji režima protiv protesta i koja prihvata da igra već unapijed izrežiranu igru režima, ne može ugroziti opravdani i legitimni bunt naroda koji više ne može da trpi bijedu i nepravdu i gleda kako se  DPS i njihova djeca bahate sa stotinama miliona pokradenim od ove države”, navode iz DF-a.

Kako poručuju, razumiju strah i nespremnost na borbu.

“Bilo bi korektno da nas ne ometaju i da sjede  svojim kabinetima i ratuju saopštenjima, organizuju sletove, kongrese, i razmjenjuju svoja dubokoumna i filozofska gledišta o odnosu opšteg i pojedinačnog. Vrijeme je da se iz DPS-a suoče sa sopstvenim narodom, da čuju kako živi i da vide odlučnost na njihovim licima da se bore za promjene”, zaključuju iz DF-a.

 

Send this to a friend