Politika

DF tvrdi da ima dovoljno novca za proteste, stigle im i priganice iz Zete

Kako je Pavlović objasnio tražili su produženje dozvole od nadležnih za boravak ispred Skupštine, koja ističe u subotu oko 22 sata.

“Mi ćemo to stalno produžavati dok se ne ostvare naši zahtjevi. Očekujemo pozitivan odgovor, nema razloga da bude drugačije”, rekao je Pavlović.

Tvrdi da imaju dovoljno novca da bi nastavili proteste.

“Mi smo u ove proteste krenuli veoma pripremljeni, sa određenim budžetskim sredstvima. Sve što imali, donirali smo, stavili smo u zajedničku kasu, i pokrenuli kampanju da se protesti finansiraju od naroda. Mi imamo novca i da ovdje ostanemo mjesec, dva, koliko bude potrebno”, uvjerava Pavlović.

Kako je rekao, svakodnevno dobijaju podršku i iz inostranstva od međunarodno priznatnih intelektualaca.

On dodaje da je pokušaj prikazivanja neuspjeha protesta doživio potpuni fijasko. 

“Kao što vidite, imamo gospođe iz Zete koje su nam donijele hranu i slatkiše, priganice, da se zasladimo. Ovo je jedinstvena komuna koje je iz dana u dan sve brojnija. Policajci koji stoje tu, čak i sa dugim cijevima, ne treba da budu ovdje, nijesmo im mi prijetnja, prijetnja su oni koji su sinoć bacili bombu u okolini Osnovnog suda. Ovdje se vidi kako se režim ponaša, i kako štiti sebe od naroda, a ne narod od bombi i kriminalaca”, poručio je Pavlović.

On vjeruje da će uskoro dobiti odgovor opozicionih kolega na njihov apel da im se pridruže.

“Što nam prije odgovore na naš poziv to će se njihov glas jasnije čuti, što se više budu razmišljali, njihov glas će biti slabiji”, poručio je Pavlović.

Funkcioner DF-a Vladislav Bojović tvrdi da im se, iz dana u dan, sve više ljudi pridružuje.

“Sinoć je bilo nedovoljno šatora za sve one koji su htjeli da prespavaju, a dolazi nam i sve veći broj građana sa sjevera”, rekao je Bojović.

Kako tvrdi, aktuelni režim hvata panika pa je, prema njegovim informacija, TVCG i PINK-u naloženo da se više ne bave protestima DF-a, pa čak i u negativnom kontekstu. 

“Što se tiče PINK-a, one je privatni medij i neka radi kako hoće, a TVCG poručujemo da kao Javni servis mora da izvještava o ovome”, rekao je Bojović.

Funkcioner DF-a Milutin Đukanović kaže da neće odustati od protesta.

“Izgleda da je šator danas postao najtraženija roba u Crnoj Gori. Protesti su mirni, mi smo učinili sve da tako bude. Tražimo formiranje prelazne vlade da bi se formirali fer izbori i ne postoji korektniji zahtjev. Ovdje ćemo biti sve dok se oni ispune, protesti nemaju vremeno ograničenje od MUP-a”, zaključio je Đukanović.

 

 

 

 

Send this to a friend