Politika

DF: U čije ime govori Kovačević

U DF-u smatraju da je posebno simptomatično da se nekadašnji savjetnik predsjednika opštine Danilovgrad a sada sekretar GO SNP-a oglasio upravo u trenutku kad je DF upozorio određene opozicione partije da ne budu pojas za spasavanje DPS-u pomoću kojeg bi nastavili plivanje u moru  izbornih krađa i pljačke naših građana.  

“Od  dežurnih kočničara  zaduženih  za miniranje svih  perspektivnih opozicionih inicijativa  i održavanje  statusa  quo, sve dok se ne stvore uslovi za uklizavanje u meke djelove režima neozbiljno je očekivati drugačija tumačenja”, ističu u DF-u.

Prema njihovom mišljenju  postavlja se pitanje u čije ime govori ovaj funkcioner i kome svojim „visoko-filosovskim“tumačenjima, zapravo,  vraća dugove. 

“Za razliku od Kovačevića opoziciona javnost je odavno upoznata da šef poslaničkog kluba SNP-a  Aleksandar Damjanović podržava proteste kao  potpuno  legitiman politički pritisak  na autokratsku vlast. Ovo je još jedan od dokaza da su ostaci SNP-a  duboko raspolućeni na  opoziciono krilo i na režimsko kojem očigledno pripada i Kovačević, kao  i da u SNP ne postoji konsenzus oko dalje opozicione ili pozicione  profilacije ove partije pa samim tim ni oko protesta”, smatraju u DF-u.

Oni ističu da je nesporno da nakon raskola u SDP-u, Vlada Mila Đukanovića nema legitimitet i da bi bilo krajnje neodgovorno da bilo koja opoziciona partija učestvuje u transakcijama sa DPS koje bi dovele do vanrednih izbora koje bi opet organizovala Vlada, ANB, policija, tajkuni, mafija  i koji bi ponovo bili pokradeni po poznatom receptu iz afere Snimak.

“Posebno je frapantna iritiranost Kovačevića što nije detaljno upoznat sa planovima realizacije protesta čiji stepen se  jedino može porediti sa brigom šefa režima, koji bi da, izgleda po navici, unaprijed bude upoznat sa namjerama svojih političkih protivnika”, zaključili su u DF-u. 

Send this to a friend