Politika

DF više ne bojkotuje ni Premijerski sat, Skupština bira predsjednika 1. juna

Razlog njihovog povratka u parlament je to što je njihov predsjednički kandidat na izborima 2013. godine Miodrag Lekić sada odlučio da bude dio vlade izbornog povjerenja.

“Poslije pokradenih predsjedničkih izbora odlučili smo da bojkotujemo Premijerski sat.  Ali, pošto onaj koji je pokraden na izborima odlučio da uđe u vladu Mila Đukanovića, prestali su razlozi za bojkot”, rekao je novinarima šef poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović, nakon Kolegijuma.

A, nakon što poslanici ispitaju premijera i ministre, čega ih pregršt posla o raznim prijedlozima zakona od morskog dobra do koncesija za naftu. Ipak, prva tema sjednice koja je zakazana za 1. jun biće izbor novog predsjednika nakon smjene Ranka Krivokapića. Dok se čekaju prijedlozi, aktuelni predsjedavajući Milutin Simović kaže da to mjesto nije njegova ni želja ni interes.

Kad je u pitanju Simović, DF će da traži njegovo razrješenje s mjesta potpredsjednika parlamenta. Odlučili su to da urade pošto je DPS prethodno zatražio smjenu drugog potpredsjednika, njihovog poslanika Branka Radulovića.

“Korumpirani poslanici pokušaće da smijene potpredsjednika Branka Radulovića, zbog čega ćemo da podnesemo inicijativu za razrješenje Simovića”, kazao je Đukanović.

Simović je tim povodom relaksiran.

“Svako ima pravo da pokrene tu inicijativu, to je legitimno”, rekao je Simović.

 

Send this to a friend