Politika

Dnevne novine: Plati porez Vujoviću, ne brini za novinarstvo

Prvo je, kako kažu, obmanuo javnost kada je na portalima objavio da on nikakve veze nema sa firmom „Mikulić Company“  koja za porez duguje 146.000 eura i da su mu Dnevne novine namjerno zamijenile identitet. Uslijedile su, kako pišu DN, naravno, i  besmislene tirade o sunovratu novinarske profesije.

A kad su DN, kako ističu, javnosti predočili zvanični dokument i dokazali da je riječ baš o njemu kao odgovornom licu u toj kompaniji, promijenio je „plan odbrane“ i na pres konferenciji priznao da je on ipak desetak godina bio u firmi „Mikulić Company“, da je napustio 2012. godine, ali da je nečijom „greškom“ njegovo ime, kao odgovornog lica, još u Centralnom registru. Inače, i ovoga trenutka na sajtu CRPS sa dva-tri klika možete lako doći do imena potpredsjednika Vujovića u ovoj firmi, ali i u još nekoliko njih, navodi se u tekstu.

Poreski dug potpredsjednik Vujović juče nije demantovao, niti je želio da ga komentariše. Dnevnim novinama je, inače,  potvrđeno da to dugovanje po osnovu PDV-a datira baš iz vremena prije 2012. godine. Najbolju poruku, tim povodom, juče je Vujoviću poslao jedan od komentatora na portalima,  –  “Suma od 146.000 eura koju duguješ i nije za komentarisanje, već za uplaćivanje!” Tako je, plati porez Vujoviću, ne brini za novinarstvo, poručuje uredništvo DN.

Takođe, na Vujovićevom popodnevnom presu Dnevne novine više nijesu bile “režimske”, niti njihovi novinari “neprofesionalni”, piše list. Takav nam je, kako kažu, potpredsjednik Vlade – brzo mijenja mišljenje. A još brže firme!  Njegovo ime, naime, u posljednje dvije decenije vezano je za izuzetno veliki broj firmi, a četiri su i danas evidentirane na sajtu Centralnog registra privrednih subjekata Crne Gore. Neke od njih, potvrđeno je DN iz relevantnog izvora, u vrijeme dok je Vujović njima upravljao, nikada nijesu podnosile poreske prijave, niti plaćale porez. Usavršio je, pišu DN, izgleda potpredsjednik Vujović tehnologiju utaje poreza. Jedan od modaliteta je, valjda, ovaj iz  “Mikulić Company” – napraviš dug, prodaš svoj udio i zbogom, navodi se u tekstu.

Da li će potpredsjednik Milorad Vujović, nakon svega što je juče govorio o svojoj “bezgrešnoj misiji u vladi izbornog povjerenja”,  preduzeti nešto da naplati poreski dug od 146.000 eura od firme “Mikulić Company”, pitaju DN? Zaključuju da su male šanse, jer ako je u svemu “uspješan” kao juče u demantovanju Dnevnih novina, teško da će te pare stizati u državnu kasu.

Send this to a friend