Politika

DNP: Đukanović ne može da izađe iz diktatorskog šinjela

Saopštenje DNP-a prenosimo u cjelosti

Demokratska narodna partija najoštrije osuđuje necivilizovani napad premijera Đukanovića na Mitropoliju crnogorsko primorsku, koji očito ne može da izađe iz diktatorskog šinjela i dežurnog lova na neprijatelje, na sve one koji mu nijesu podređeni. Zavađanje građana i opstajanje na podjelama već je oprobani recept Đukanovića, čime vlada već više od dvije decenije. Ali njegova etiketiranja na račun Mitropolije i poziv na obračun sa njom izazivaju osudu i sažaljenje kod svih građana, koji prepoznaju njegove mahinacije, i tumače, za razliku od njega, multikonfesionalni sklad kao esenciju postojanja Crne Gore. 

Pokušaj Đukanovića da ispolitizuje pozicije Mitropolije crnogorsko primorske predstavlja tek jeftinu zamjenu teza, čega je i sam svjestan, ali su mu po navici potrebni dežurni krivci, makar to bio i stožer pravoslavne duhovnosti u Crnoj Gori.

Građanima je poznato da svi koji ne podržavaju gomilanje premijerovog kapitala i neograničene moći već samim tim predstavljaju njegove ljute protivnike. I pritom ne prestaje da sprovodi politiku duplih aršina. Deklarativno se zalaže za građanski mir, a narušava ga govorom mržnje čak i protiv Mitropolije, podržava pravnu državu a svih ovih godina joj upravo on podriva temelje, o čemu bruji i međunarodna zajednica. To je i razlog zašto je talac Zapada, pa i zbog toga gura građane Crne Gore u još veći problem, u NATO, da ne bi u protivnom Zapad pokrenuo već odavno spremne optužnice protiv njega i njegovih saradnika.

Otuda i potiče njegova ostrašćenost, tim prije što zna da Mitropolija crnogorsko primorska uživa visoko poštovanje građana, među kojima su i članovi različitih partija i vjera. U svakom slučaju, diktatori dolaze i prolaze, kako će se desiti i Đukanoviću, a Mitropolija ostaje kao jedan od temelja duhovnosti, kulture i istorijskog trajanja Crne Gore.

Send this to a friend