Politika

DNP: Izgradite autobusku stanicu i kružni tok u Bijelom Polju

Funkcioner Radovan Rakočević kazao je da se tu podrazumijeva i rekonstrukcija glavne saobraćajnice kroz naselje Rasovo, ulice koja vodi ka naselju Lipnica, izgradnja pješačkih staza u naselju Lješnica, mjesnog centra u Njegnjevu, rnoviranje zapadne tribine gradskog stadiona i adatapcija sale Skupštine opštine. 

“Bijelo Polje je jedina opština u Crnoj Gori koja nema autobusku stanicu. Našem gradu je potreban savremeni objekat te namjene, kako bi naši građani mogli biti na adekvatan način zadovoljeni uslugama javnog prevoza, koje su im svakodnevno neophodne. Godinama se problem nepostojanja autobuske stanice gura pod tepih, pa smatramo da je krajnje vrijeme da se počne rješavati”, ukazao je on. 

Prema njegovom mišljenju, veliki problem predstavlja i što Rašovo nema kružni tok čijom bi se izgradnjom olakšalo funkcionisanje saobraćaja na ovoj kritičnoj lokaciji i povećala bezbjednost učesnika u saobraćaju.

“Neophodno je izvršiti i rekonstrukciju ulice kroz naselje Lipnica, koja predstavlja usko grlo. Svakodnevno se pogotovo na ulazu sa magistrale u naselje stvaraju gužve, koje će biti još veće jer se uz ulicu nalazi i plac, na kojem će se izgraditi i gradska džamija, pa pod hitno pomenutu ulicu treba proširiti i izgraditi prateću infrastrukturu kako bi bila funkcionalna”, dodao je Rakočević.

Kako je istakao, krajnje je vrijeme i da Mjesna zajednica Njegnjevo, koja nema svoje službene prostorije, dobije svoj objekat u kojem bi pored mjesne kancelarije i matičara bili smješteni ambulanta i vrtić. 

“Tražimo i da se izvrši renoviranje zapadne tribine gradskog stadiona, koje bi uključilo postavljanje plastičnih stolica, izgradnju svlačionica i prostorija za službena lica, kao i da se nastavi sa radovima na izgradnji pomoćnog fudbalskog terena na Patkovoj otoci, koji je više nego potreban bjelopoljskim fudbalerima za svakodnevno treniranje”, poručio je Rakočević.

 

Send this to a friend