Politika

DNP protestuje zbog presude Veselinu Pejoviću

DNP istovremeno ukazuje da je crnogorsko sudstvo i ovoga puta pokazalo da predstavlja samo jednu od poluga aktuelnog režima, ne miješajući se u svoj posao, osim koliko i kako mu se naredi iz vrha vlasti. 

“Svako u Crnoj Gori zbog navedene presude treba da je građanski ogorčen, jer se jasno vidi da je i ova presuda ovjerila beznađe u crnogorskom sudstvu, dajući široka prava svima iz, i oko režima, da kroje pravo i pravdu po ličnom nahođenju, suprotno svim principima građanske Crne Gore. Demokratska narodna partija zbog toga očekuje da će reagovati i Vrhovni sud, i učiniti sve da se ova, još jedna u nizu pristrasnih presuda, poništi, i konkretni postupak obnovi, u cilju sankcionisanja nezakonitog ponašanja usmjerenog protiv poslenika javne riječi u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u slučaju odsustva reagovanja Vrhovnog suda jasno bi se i do kraja stavilo do znanja crnogorskoj i međunarodnoj javnosti da u Crnoj Gori zakoni postoje na papiru, i da ih miljenici režima mogu kršiti kad hoće i kako hoće, svjesni potpore vlasti. 

“U svakom slučaju, uslovnom presudom su ohrabreni svi oni koji vjeruju da su stariji od zakona, i da po Crnoj Gori mogu činiti šta im je volja ako imaju zaštitu u vrhu vlasti, što baca tamno svjetlo na Crnu Goru u cjelini, upravo onu koja bi na temelju vladavine prava zakoračila u Evropsku uniju. A sa ovakvim presudama, i podrškom kabadahijskom ponašanju crnogorskih moćnika, ova zemlja samo može da napreduje u pogrešnom smjeru, boreći se za ulazak u EU ispraznim obećanjima, a u praksi ismijavajući sva evropska pravila o slobodi javne riječi i dostojanstva ličnosti”, zaključuju iz DNP-a.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
daga
Gost
daga

DNP, dvojac Knezevic,
DNP, dvojac Knezevic, Bulatovic. Pametni Pedja, ubaca u vatru ovoga sa blatobranima kao Fap njuskar, da brlja i kritikuje. Pedja je iskusan, A ovome i ako neko opali sklompu, nije steta.Bravo Pedja kralju, bacis spicu i normalno se izasmijes, kakvi sve budala ima.Uz trening F1u Bahreinu, bas si mi uljepsao dan. To legendo.

Send this to a friend