Politika

DPS: 16. oktobar je nova trauma za Milića

Svako novo suočavanje sa voljom birača, ocjenjuju iz DPS- a, za Milića je traumatično jer nakon toga obavezno slijedi novo cijepanje unutar SNP-a i nova lična borba za opstanak na čelu partije.

“Po običaju nejasan i konfuzan, Milić najavljuje da će „neke morati naučiti pameti“. Da je imao takvu moć ubjeđivanja, valjda bi to uradio sa svojim partijskim drugovima koji su mu u talasima okretali leđa, bježeći glavom bez obzira sa brodića koji tone. Taj trend se nastavlja i ovih dana pa bi Miliću bilo mudrije da obiđe svoje mjesne odbore i provjeri da li mu je još neko ostao lojalan…”, kažu oni.

Pred oktobarske izbore, dodaju iz DPS- a, pojas za spasavanje bacili su mu Lekić i Rakčević, utapajući SNP u bezličnu koaliciju, koja i nema drugu svrhu osim da obezbijedi poslaničke mandate za nekolicinu najbolje rangiranih na izbornoj listi. 

“Ipak, razumijemo Milićevu nervozu jer teško je biti smiren  kada znaš da si nekada najjaču opozicionu stranku sa skoro dvadesetogodišnjim trajanjem, uspio da  svedeš na rejting nekog maleckog, tek formiranog pokreta, ili da sebe dovedeš u situaciju da ti nadređeni bude Miodrag Lekić. Ma koliko potajno priželjkivao da se to ne desi, moramo razočarati broj 2: demokratskih i fer izbora će biti 16. oktobra, a onda slijedi za njega bolno suočavanje sa voljom birača”, zaključili su oni. 

 

Send this to a friend