Politika

DPS: Albanci dobro znaju ko su Medojević i DF

Saopštenje DPS-a prenosimo u cjelosti

Izgleda da se Nebojša Medojević još ponekad prisjeti Pokreta za promjene, u momentima kad ne može da izdrži da ne progovori, a Demokratski front ne smije da spomene. Očigledno da u DF-u, a još manje u PzP-u nemaju pojma što rade, čim dozvoljavaju jednom Medojeviću da svoja „ekspertska“ mišljenja iznosi javno. Do danas se crnogorska javnost bezbroj puta uvjerila u njegove sposobnosti, posebno na međunarodnom planu: od čuvene izmišljene „podrške“ koju je tokom kampanje za predsjedničke izbore 2008. dobio od jedne njemačke ministarke, sve do još čuvenijeg zalutalog pisma podrške Angele Merkel. Naravno, nijesu ga ni zarcvenjeli svi mogući demantiji koji su stizali nakon tih njegovih laži, već je nastavio da živi u zabludi da je odličan poznavalac diplomatije.

Iz Medojevićeve današnje nedjeljne tirade jasno je jedino da ne smije da se predstavi kao dio DF-a, sa kojim nastupa na izborima, jer Albance u Crnoj Gori ne želi da podsjeća da je „diplomata“ Medojević danas u savezu sa onima koji su predvodili kolone ka Tuzima 1998. godine.

Jedini ozbiljan regionalni i međunarodni problem za Crnu Goru bi predstavljalo kada bi, nekim čudom, Medojević, Mandić i ostatak ekipe dobili priliku da postanu dio vlasti. No, građani će im tu iluziju razbiti 16. oktobra i jasno im staviti do znanja da su Milo Đukanović i DPS politička opcija sa jasnom vizijom razvoja države i očuvanja svih njenih najviših vrijednosti.

Dotle, neka ne brinu za crnogorsko-kosovske odnose Medojević i njegova DF bratija. Imaju oni i prečih briga. Albanci u Crnoj Gori, kao i Albanci izvan Crne Gore dobro znaju ko je ko u Crnoj Gori.

 

Send this to a friend