Politika

DPS: DF putujućim cirkusom pokušava da okupi rasute pristalice

Podsjetimo, Demokratski front je rekao da neće prisustvovati sastanku lidera političkih partija u organizaciji predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića. 

“Gutač vatre Branko Radulović, kao glavna cirkuzantska tačka, ponovo prijeti nasiljem i linčovanjem najviših državnih funkcionera čime, vjerovatno sasvim nesvjesno, razotkriva njihovu ukupnu politiku. Da tako opasne riječi dolaze od iole ozbiljnijeg političkog subjekta, s punim pravom bi se trebalo zabrinuti i pozvati nadležne institucije da što hitnije reaguju. Međutim, kako ih izgovara gutač vatre u DF-ovom cirkusu, nadležna je jedino institucija koja će uspjeti da postavi tačnu dijagnozu i propiše odgovarajuću terapiju”, navode iz DPS-a.

Kako dodaju, ignorisanjem dijaloga u okviru državnih institucija, na što upućuje i Evropska Unija, Mandić i njegovi sljedbenici potvrđuju da njima nije stalo do rješenja, već isključivo do rušenja države. 

“To su pokazali i na rušilačkim protestima, u svim svojim govorima od kraja septembra do danas, kao i na svim skupovima od Herceg Novog do Danilovgrada, na kojima se pojavljuju jedni te isti ljudi sa stalnim adresama u Nikšiću, Golubovcima i Baru. Opasne rečenice u kojima se poziva na ubistva i prijetnje odavno više nijesu incident na njihovim skupovima, već su postale pravilo. Ucjenjivački i ultimativni tonovi prema svima koji ne misle kao DF nijesu nikakav doprinos demokratiji, već isključivo nasilničko lice jednog političkog saveza u nestajanju”, poručuju iz DPS-a. 

Kako zaključuju, na sreću su građani odavno prepoznali prave političke namjere DF-a i zato sada Mandić i družina lutaju sa svojim cirkusom u pokušaju pronalaženja malobrojnih naivnih koji će još jednom nasjesti na njihovu predstavu i spasiti ih nestajanja sa političke scene.

 

Send this to a friend