Politika

DPS: DF studio TVCG pretvorio u ulicu

Iz DPS-a traže od Savjeta i menadžmenta Javnog servisa da se izjasne o “ovom unižavanju njihove kuće i saopšte kakve će mjere preduzeti tim povodom”.

Oni poručuju da Javni servis treba da snosi odgovornost za ovaj propust, jer urednik debate treba da kontroliše tok emisije.

“S obzirom na to da Pravilnik o izvještavanju RTCG o sadržini predizborne kampanje za parlamentarne izbore jasno definiše da urednik debate ima mehanizme kojima može da kontroliše tok ove emisije, smatramo da odgovornost za ovakav propust leži prije svega na Javnom servisu, s obzirom da predstavnici Demokratskog fronta, daljinski navođeni iz tuđih centara, čine ono što su im nalogodavci zacrtali: unose svoje uličarsko ponašanje u svaki segment javnog života u Crnoj Gori, pa i u parlamentarne debate na TVCG”, dodaju iz DPS-a.

Oni će preispitati odluku o učešću njihovih predstavnika u ovakvim programskim sadržajima, a uputili su i prigovor Savjetu RTCG i Agenciji za elektronske medije. 

“Ukoliko urednici i voditelji tih emisija nijesu u stanju da sačuvaju dignitet Javnog servisa od besprizornih uvreda uličara iz DF-a, preispitaćemo odluku o učešću predstavnika DPS-a u ovim besmislenim programskim sadržajima”, smatraju oni.

Iz DPS-a poručuju da studio TVCG ne može biti poligon za ispoljavanje najnižih strasti predstavnika DF-a.

“U Crnoj Gori srećom postoje i specijalne ustanove koje efikasno pružaju pomoć ovoj vrsti ugroženih građana”, zaključuju oni.

Send this to a friend