Politika

DPS: DF više ne skriva bijes, prijetnje i prostakluk

“Nikako da shvate da obmana ne prolazi i da su svi odavno prepoznali loše namjere DF-a, koje su suština njihove politike, kako god ih retorički upakovali. Otuda i njihov neskriveni bijes, usmjeren na sve koji ne misle kao oni”, kazali su u DPS-u.

Naglašavaju da lideru PzP-u Nebojši Medojeviću nije prijao govor mitropolita Amfilohija na protestu.

“Još uvijek ljut što mu je Andrija Mandić uvalio Amfilohija na njegovu ličnu binu, Nebojša Medojević je pokušao da odglumi dobrog domaćina i pozvao sve ostale vjerske poglavare da im se pridruže, ne shvatajući da je kasno za posipanje pepelom. Mandić ga je gurnuo u zapećak i tu nijedan bog ne može da pomogne”, tvrde u DPS-u. 

Prema njihovim riječima, iz takve teške i iznenadne frustracije proizilazi i Medojevićeva tvrdnja da su protesti DF-a zapalili region i Evropu, te da su sve oči uprte u DF.

“Ne bi li se novim izmišljotinama prikazao bitnijim od svog lidera Mandića. Fali samo da u narednom obraćanju kaže da su “zapalili internet“, pa da Medojevićeva bina i zvanično postane tabloid. Prije nego što Evropa sa zebnjom isprati njegovu narednu izjavu, Medojeviću bi bilo pametnije da obezbijedi kakvu – takvu podršku u matičnoj državi, pa da ne mora svake večeri pojedinačno da se pita đe su Crnogorci, Podgoričani, Cetinjani, Zabjelčani, studenti, radnici i svi ostali. I kad bismo izuzeli Evropu i Crnu Goru, o njegovim demokratskim i diplomatskim kapacitetima dovoljno govori to što je sve regionalne lidere bez ikakve zadrške nazvao diktatorima”, kazali su u DPS-u. 

Oni su se osvrnuli i na poruku poslanika Emila Labudovića.

“I dok Emilo Labudović drčno poručuje državi „Šta ih briga odakle nam pare“, Državna revizorska institucija je kod njegovog kolege Milana Kneževića pronašla 100.000 eura koji su isplaćeni bez ikakvog pokrića, dakle – pronevjeni ili, terminologijom DF-a, pokradeni. Tako DF troši novac građana, kojima ovih dana manipuliše do granica fizičke izdržljivosti”, ističu u DPS-u. 

Tvrde da problem DF-a nije ni vlast ni nedostatak demokratije.

“Već ljudi koji ga vode, a koji ni do sada nijesu bili u stanju da prihvate odgovornost za sopstvene političke poraze. Neće to učiniti ni poslije ovog fijaska, jer već žure da zauzmu rezervne pozicije i da za novi poraz okrive prvoga do sebe. Vođe DF-a ne znaju što bi jedni sa drugima, a kamoli što sad da rade sa protestima”, zaključuju u DPS-u.

Send this to a friend