Ekonomija

DPS: Jesen u Herceg Novom neće biti siva

“Vjerujemo da će postojeće stanje biti prevaziđeno kvalitetnom privatizacijom, koja bi pored zadržavanja postojećeg stručnog kadra, otvorila prostor i za nova radna mjesta, čime bi do sada marginalizovana Bijela vratila svoju reputaciju”, navode iz DPS-a.

U toj partiji su zadovoljni što su problemi sa kojima se radnici svakodnevno suočavaju pokrenuti sa “mrtve” tačke.

“Određeni broj radnika sporazumno je raskinuo ugovor uz otpremnine adekvatne godinama radnog staža, isplaćena je jedna i po zarada, a već ovih dana 65 penzionera postiglo je dogovor za primanje otpremnine od osam hiljada eura”, kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a dodaju da će uskoro biti nađeno i trajno rješenje za preostalih 200 radnika koji su u štrajku od 1. jula, te naglašavaju da oni podržavaju prava radnika.

“Neće jesen, u gradu pod Orjenom, biti siva kao minulih godina, uprkos želji pojedinaca da tako bude. U saradnji sa Vladom i drugim neposrednim kontaktima, od početka uvođenja stečaja u Jadransko brodogradilište smo tražili najbolje rješenje za radnike”, navodi se u saopštenju.

Ovo ljeto je pokazalo da je Herceg Novi dobar domaćin svim turistima koji su taj grad izabrali za odmor.

“Minulih osam mjeseci, Demokratska partija socijalista je sa koalicionim partnerom Izborom, učinila da grad oživi. A nije bilo lako vratiti dušu Herceg Novom, koji je skoro deceniju i po urnisan”, dodaje se u saopštenju.

“I skaline su zapjevale. Sa njih su, minulih mjeseci, odzvanjale različite melodije, vraćen je grad Novljanima i turistima. Vraćen je mladima, pjesnicima, slikarima. Brojni kulturni i sportski programi oživjeli su obalu i zaleđe”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Send this to a friend