Politika

DPS: Lekić da pročita zakon ili makar lex specialis

Prenosimo saopštenje u cjelosti: 

Sa viškom prepotencije i manjkom znanja dovodi sebe u inferiornu poziciju da uprkos tolikom iskustvu ne zna koje su ingerencije predsjednika Vlade, i kakva je odgovornost ministara u Vladi, bez obzira na to iz koje su partije.

Za početak, Lekić bi trebalo da pročita Zakon o državnoj upravi, koji jasno definiše kome su ministri odgovorni za svoj rad. Ili makar lex specialis.

Najnovija Lekićeva izjava jasno potvrđuje da je opozicija, nakon što im se urušio koncept otkrivanja navodnih nepravilnosti, poslala u Vladu svoje predstavnike samo da bi pokušala da blokira njen rad, i sprovođenje kapitalnih projekata, kako bi ministarske i druge funkcije koristila za političku promociju u predizbornoj kampanji.

Državnik u pokušaju morao bi znati da je za funkciju premijera potrebna većinska podrška građana Crne Gore. Međutim, on će biti relaksiran tog zadatka na predstojećim izborima, pa je teško da će iz vlastitog iskustva naučiti nešto o kompetencijama premijera. On će prvenstveno morati da brine o cenzusu partnera iz tehničkog saveza, kako je ”trojku” krstio njegov zamjenik Danilović. Za Lekića će i Vlada izbornog povjerenja u najskorije vrijeme biti samo jedna lijepa uspomena.

Razumijemo i njegovu zluradost izazvanu istorijskim uspjesima Crne Gore na međunarodnom planu, nije mu prvi put. Ipak, ličnim frustracijama Miodraga Lekića ne bismo se bavili u stranačkom saopštenju

 

Send this to a friend