Politika

DPS: Lokalna vlast zadužila građane Kolašina, pa isplatila plate sebi

“Rukovodstvo Opštine je demonstriralo kombinaciju lične i partijske sebičnosti prilikom načina izmirenja  dugovanja prema zaposlenima. Pokazali su najviše vole sebe i svoje džepove. Zadužili su građane Kolašina za narednih 15 godina da bi sanirali javne finansije”, navode iz DPS-a.

Kako dodaju, umjesto da saniraju javne finansije, sanirali su svoje lične finansije. 

“Umjesto da pokažu odgovornost prema radnicima kojima duguju desetine plata, umjesto odgovornosti prema poljoprivredniku, stočaru, seoskom putu, sportisti, glumcu, kulturnom radniku – demonstrirali su odgovornost prema samim sebi. Isplatili su plate od decembra 2014-te i do maja 2015-te godine kako bi povećali saldo na svojim karticama. Preskočili su isplatu dužnih plata za decembar za koje su plaćeni doprinosi i tako uskratili radnike za isplatu još nekoliko plata”, poručuju iz DPS-a.

Kako dalje dodaju, partijsku selekciju su primijenili i prilikom obavještenja o nezakonitostima u zapošljavanju koje će naravno provjeriti naredne zakonodavne instance. 

“Probrali su nalaze Upravne inspekcije i uglavnom ih usmjerili prema radnicima Komunalne policije. Preskočili su nepravilnosti koje su ustanovljene i prilikom zapošljavanja opštinskih funkcionera i savjetnika. Ostavljanje na ovakav način radnika bez posla i porodica bez hljeba je nastavak neodogovornosti prema Kolašinu i njegovim građanima koje koalicija DF-SNP-SDP realizuje od kada je počela da vrši vlast. Vlast bez ijednog konkretnog učinka, bez započete ili najavljene investicije, bez otvorenog radnog mjesta, bez vizije šta treba Kolašinu. Građanima Kolašina je jasno ko ih je i koliko obmanuo”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

 

Send this to a friend