Politika

DPS ne ide na proslavu Dana opštine Kolašin

„Razlog za ovakvu odluku leži u činjenici što vladajuća koalicija SDP,SNP i DF, podržani od strane Demokrata i Demosa, u svom dosadašnjem radu ničim nijesu zavrijedili našu podršku, pa je bojkot zakazane sjednice naš odgovor rezultatima njihovog dosadašnjeg vladanja. Uspješnost ove političke mješavine ogleda se samo u održavanju na vlasti, bez ijednog ostvarenog izbornog obećanja, što će, sa žaljenjem moramo konstatovati, ostaviti nesagledive posledice na opštinu i građane“, saopšteno je iz DPS-a.

Oni dodaju da, bez još konstituisane vlasti u svim segmentima ta koalicija pokušava na sve načine da na rukovodeća mjesta postavi partijske vojnike, rođake i poslušnike, zanemarujući činjenicu da će pred građane morati provjeriti svoj legitimitet veoma brzo.

„Partitokratija,nepotizam,partijsko zapošljavanje,nezakonito otpuštanje radnika,progon političkih neistomišljenika,nepoštovanje odluka inspekcijskih organa,nezakonist u radu i sl. su manir njihovog rada,sto nije bilo za očekivati od onih koji se stalno pozivaju  na zakonitost i transparetnost u radu.Na kraju ih želimo podsjetiti da su potrošili više od pola mandata,a da nijesu izgradili ni jedan infrastrukturni objekat,napravili ni jedan most,sagradili seoski vodovod,popravili put do katuna, ni metar puta asfaltirali,ni jedno novo radno mjesto otvorili…I sve ono sto čini život gradjana boljim I pristojnijim,je izvan njihovog domašaja I interesovanja,pa strahujemo da će I ostatak mandata provesti u raznim ćeranjima I progonima,samo radi održavanja na vlasti“, kažu u DPS-u.

Ističu da ih na tom putu nećete sresti.

„Ali ćemo biti budni posmatrači vašeg rada i kritičari svega onoga što je loše, nebiste li se okrenuli izvršavanju onih obaveza za koje su vas građani birali“, navodi se u saopštenju.

Oni su, ipak, građanima čestitali Dan opštine.

„Sa ponosom se prisjećajući obilježavanja dana Opštine u periodu kada je DPS bio okosnica vlasti, a što je uvijek pratio dugačak spisak izgrađenih infrastrukturnih objekata i realizovanih objekata na gradskom, prigradskom, i seoskom podrucju, svim gradjanima Kolasina, bez obzira na politicke ili bilo kakve druge političke razlike, čestitamo Dan opštine“, saopšteno je iz DPS-a.

 

Send this to a friend