Politika

DPS odgovorio SDP-u: Lazović i Brajović ostaju u Vladi

Predsjedništvo DPS-a se ranije upoznalo sa zahtjevom SDP-a da se smijene potpredsjednik i minisatr za informaciono društvo Vujica Lazović i ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović. Nakon raskola u Socijaldemokratskoj partiji, Lazović i Brajović su napustili tu stranku i formirali novu, ali su odbili da vrate ministarske mandate.

SDP je još krajem jula od DPS-a zvanično zatražio da Lazović i Brajović budu razriješeni funkcija u izvršnoj vlasti.

Na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva DPS-a je pripremljen odgovor koji je upućen SDP-u.

„U kontekstu očekivanja poziva za NATO i odgovarajućim kontinuitetom u ovom trenutku nerealno je mijenjati sastav Vlade“, navodi se između ostalog u odgovoru DPS-a upućenom SDP-u.

Takođe, premijer Milo Đukanović želi stabilnu Vladu koja će raditi do narednih izbora, koji će se najvjerovatnije održati na proljeće naredne godine. 

S druge strane u SDP-u su ranije kazali da očekuju da DPS po njihovom zahtjevu postupi u duhu koalicionog sporazuma, koji je još na snazi. 

Osim što je pripremljen odgovor SDP-u Predsjedništvo DPS-a je sinoć odlučilo da uskoro bude organizovan sastanak najodgovornijih ljudi DPS sa rukovodstvima opštinskih odbora i lokalnih samouprava u kojima je DPS na vlasti, koji će biti posvećen analizi realizacije izbornih programa u opštinama, aktivnostima koje se sprovode u okviru kampanje za podizanje podrške javnosti procesu pristupanja NATO savezu, te redovnim partijskim aktivnostima poput tekuće reevidencije članstva.  

„Odlučeno je i da sjednica Glavnog odbora DPS-a bude održana do kraja oktobra, na kojoj će, shodno statutarnoj obavezi, biti razmatrano ostvarivanje izbornog programa partije“, saopšteno je iz DPS-a.

Predsjedništvo DPS-a je dogovorilo da sredinom novembra bude održana sjednica Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa, na kojoj će biti konkretizovani strateški razvojni projekti sa rokovima za njihovu realizaciju, sa ciljem povećanja kvaliteta života svih građana Crne Gore.

 

Send this to a friend