Politika

DPS: Ponosni smo što je Šturanović bio dio tima

“Željko Šturanović nam danas nedostaje više nego prije godinu dana, kada nas je prerano napustio. Demokratska partija socijalista tada nije ostala samo bez svog potpredsjednika i potpredsjednika Skupštine Crne Gore, nekadašnjeg predsjednika Vlade i ministra pravde, nadasve – državnika, već i bez pouzdanog prijatelja svih nas, mudrog i promišljenog čelnika, nepokolebljivog karaktera, čovjeka koji je svojim bogatim i dobrim duhom znao kako da i u politici prevaziđe naizgled nepremostive razlike”, kazali su u DPS-u.

Naglašavaju da je Željko Šturanović posvećeno pripadao DPS-u od njenog osnivanja, do posljednjeg dana.

“Dajući nemjerljiv doprinos svim našim državnim i partijskim uspjesima, kao jedan od njenih najboljih predstavnika. DPS će zauvijek biti ponosna što je baš Šturanović, takav čovjek i političar, bio jedan od čelnih ljudi našeg velikog tima i što je upravo iz naših redova predano radio za čast i ponos Crne Gore. Zato smo odlučni da sa jednakom snagom i posvećenošću nastavimo da njegujemo i razvijamo sve vrijednosti za koje se Šturanović zalagao i koje je nesebično dijelio sa nama. To je najpouzdanija i najtrajnija počast koju mu neprekidno odajemo”, kazali su u DPS-u. 

Poručuju da se Šturanovića vječno sjećaju sa velikom i dostojanstvenom tugom.

“Davno je rečeno: Ako poštovanje zbog dobrote, ako divljenje zbog nadarenosti, ako cijenjenje zbog patriotizma i omiljenost zbog dobročinstva mogu zadovoljiti čovjekov um, onda imate utjehu da niste uzalud živjeli…Baš takav bio je naš Željko”, kazali su u DPS-u.

Send this to a friend