Politika

DPS: Rakčeviću žao što nije imao veću ulogu u obnovi crnogorske nezavisnosti

Izjave bez rezona i bilo kakvog smisla ubjedljivo potvrđuju potpunu dezorijentisanost Žarka Rakčevića i grupe okupljene oko njega. Njemu se više dopada Crna Gora iz devedesetih, nego današnja Crna Gora na vratima Evropske unije i NATO”, navodi se u reagovanju DPS-a.

Prema njihovim riječima, tvrdeći da smo prije 25 godina bili bliže Evropi nego danas, Rakčević vrijeđa zdrav razum građana.

“Ili misli da je nastupila kolektivna amnezija, pa da on može sam da kroji istoriju po sopstvenoj želji i mjeri. Nažalost, prije 25 godina Crna Gora je bila mnogo bliže ratu, koji je, odgovornom politikom DPS-a, izbjegnut u našoj zemlji. Bili smo mnogo bliži sankcijama, nacionalnim i vjerskim tenzijama koje su kreirane van Crne Gore i bili smo mnogo bliži Rakčevićevom mandatu u Vladi, koji je obilato znao da iskoristi, ali u lične svrhe”, ističu u DPS-u.

Malo je, naglašavaju u DPS-u, danas Crnogoraca koji se mogu pohvaliti imovinskim kartonom kao što može Rakčević.

“Zato prilično neubjedljivo zvuči socijalna demagogija kojom on pokušava da unizi realne rezultate Crne Gore na planu ekonomskog i demokratskog razvoja, koje prepoznaju naši partneri iz Evropske unije i NATO-a. Kao da je Rakčević na tren zaboravio da posjeduje restorane, hotele, poslovne zgrade, kao da u njegovom društvu nijesu bivši državni funkcioneri koji danas imaju fabrike, vinarije, privatne bolnice, pa uporno ponavlja kako postoje socijalni jazovi i teško socijalno stanje u državi”, ističu u DPS-u.

Naglašavaju da su ekonomske situacije jako dobro svjesni i čine sve kako bi ublažili posljedice krize.

“Ali povećavanju socijalnih razlika najviše doprinosi Rakčević i njegovo društvo, koje se rapidno bogati”, ističu u DPS-u.

U ovoj partiji ocjenjuju da između izjava Rakčevića i Medojevića gotovo da nema razlika.

“Očito da je boravak PZP-a u jednoj od kuća Žarka Rakčevića, zahvaljujući kojoj je od države, a preko Medojevićeve partije, za svega nekoliko godina zaradio više od pola miliona eura, uticalo na bliskost njihovih stavova. Kad već pokušava da se predstavi najboljom političkom opcijom koja bi vodila računa o potrebama svih građana, neka najprije ispravi sve nepravde prema onima koji su oštećeni iz njegovih poslovnih poduhvata. Crna Gora je stabilna demokratska država, sigurna na putu evropskih i euroatlantskih integracija, a to sto je Rakčeviću krivo što nije imao veću ulogu u obnovi državne nezavisnosti, nije razlog da nas 21. maja, kada obilježavamo jedan od najvećih datuma crnogorske istorije, obasipa nebulozama. Neka je vječna Crna Gora”, poručuju u DPS-u.

Send this to a friend