Politika

DPS: SDP prosipa prazne priče, zdravstvena zaštita u Petnjici na nivou

Kako ističu, jedan od glavnih uslova za formiranje ove institucije je ljekarski kadar, za koji je podnosilac inicijative dužan da u pisanom obliku dostavi Ministarstvu zdravlja.

“Minimalni broj ljekara prema zakonskoj regulativi za osnivanje Centra za hitnu medicinsku pomoć je četiri, od kojih jedan mora biti specijalista urgentne medicine, internista i anesteziolog. U trenutku podnošenja inicijative, ali i danas na evidenciji Zavoda za zapošljavanje na području od Kolašina do Pljevalja nema nijedan doktor medicine. To je jedini razlog što se do sada nije ispoštovao naš legitimni zahtjev za formiranje Centra za hitnu medicinsku pomoć. Poštujući proceduru iznašli smo prelazno rješenje shodno kadrovskom potencijalu koji je bio raspoloživ”, pojasnili su oni. 

Što se tiče kvaliteta zdravstvene zaštite u Petnjici, kažu da su najbolji sudije građani.

“U ovom trenutku Zdravstvena stanica Petnjica za svoje građane pruža zaštitu 24 časa. Koliko je „loša“ zdravstvena zaštita u Zdravstvenoj stanici Petnjica prema riječima OO SDP , govori i činjenica da u ovu zdravstvenu ustanovu dolaze na pregled i pacijenti iz susjednih opština. Takođe je ovo jedina zdravstvena ustanova na primarnom nivou gdje imate pripravnog kardiologa. Koliko su građani  „nezadovoljni“ govori činjenica da je u protekla dva mjeseca samo u večernjim satima kada ordinira odbornik DPS-a kardiolog dr Erol Muratović pregledano preko 600 pacijenata. Takođe ljekari iz prve i druge smjene za teške pacijente sa svojim patronažnim timom obavljaju preglede u kućnim uslovima”, ističu u DPS-u. 

Takođe su poručili Socijaldemokratskoj aprtiji da praznim riječima, zaostalim i istrošenim floskulama „zamagljivanjem očiju“ neće doprinijeti boljoj zdravstvenoj zaštiti u našoj opštini.

“Žao nam je što će cijela vaša predizborna kampanja biti zasnovana na praznim riječima i klevetama jer posljednje dvije godine u opštini Petnjica nijeste ništa uradili, a najmanje po pitanju zdravstvene zaštite. Ko ne radi konkretne stvari, on se pojavljuje na portalima samo da bi ljudi vidjeli da uopšte postoji. Idete do te mjere da osudjujete univerzalne stvari o kojima je degutantno raspravljati, kao što je krađa ćilima i drugih dragocjenosti iz nekih džamija na teritoriji Bihora. Zato od vas tražimo da se sledeći put pojavite kada uradite nešto korisno za Zdravstvenu stanicu i uopšte za opštinu Petnjica. Zato drugi put gospodo iz SDP umjesto da prebrojavate i slikate automobile kojima dolaze naši gosti, založite se vašim „autoritetom“ da obezbijedite nešto korisno za opštinu Petnjica”, konstatovali su iz ove partije.

 

Send this to a friend