Politika

DPS: URA i DF idu iz novinarskog u politikantski senzacionalizam

Iz ova partije kažu da dio opozicije, u svom političkom bunilu i opterećen frustracijama u odnosu na DPS, a posebno  njenog  neprikosnovenog lidera, bez ikakve konstruktivne ideje, pokušava da pukim lažima i konstrukcijama, svojstvenim samo njihovoj  „kreativnosti“, efektno obilježi početak predizborne kampanje uoči parlamentarnih izbora.

“Naravno, nije slučajno što je iznošenje ovih laži povjereno dvojici bivših novinara. Idejni tvorci takvih nesuvislih konstrukcija ni sami ne vjeruju u njih, pa autorstvo prepuštaju svojim novinarima. Znaju oni da u to javnost neće povjerovati, pa su, izborom novinara kao glasnogovornika tih laži, i sami napravili neku vrstu distinkcije, nadajući se da će javnost ovakva „otkrića“ shvatiti kao novinarsko-politikantski senzacionalizam”, navode iz DPS-a. 

Prema njhivoim riječima, portparol Demokratskog fronta, “kojeg je upravo ova vlast izvlačila iz nevolja, pretenciozno pokušava da domaću javnost bombarduje svojim tobožnjim saznanjem o ubici Duška Jovanovića”.

“On je odavno pokazao sklonost da se i svojim šefovima i javnosti, nametne kao „dobro obaviješteni novinar“, ali od onih koji nikada ne navode ni izvore, niti imaju bilo kakve argumente za svoje senzacije i koji će rado prećutati istinu, poput one o pomoći koja mu je pružena direktno iz vrha DPS-a. O portparolu pokreta URA više ne treba trošiti riječi, osim napomene da ga izvjesno čeka politička marginalizacija, kao i njegovog kolegu iz DF-a”, poručuju iz DPS-a.

 

Send this to a friend