Politika

Dragiša Janjušević pristupio Demosu

“Vjerujući u demokratski, intelektualni i moralni kapacitet Miodraga Lekića, a isto tako i u programske postulate ove partije, kao dobre osnove da svojim kadrovskim potencijalima konačno otvore demokratske procese u Crnoj Gori, odlučio sam da dam svoj doprinos u predstojećem periodu”, rekao je Janjušević agenciji MINA.

On je ocijenio da je period tranzicije od 25 godina nepodnošljivo dug i da je proizveo veliki broj anomalija.

“Smatram i da će angažman u Demosu biti nastavak onog iz peroda angažmana u Liberalnom savezu, koji je bio usmjeren na stvaranje demokratske, poštene, pravedne, građanske i prosperitetne Crne Gore”, kazao je Janjušević.

Prema njegovim riječima, vršilac dužnosti predsjednika Centra za političku edukaciju do naredne skupštine biće profesor Božidar Čolaković, koji je bio zadužen kao kordinator programa za edukaciju mladih.

„To znači da Centar nastavlja uspješnu misiju koja je počela 2005.godine, a koja se ogledala u političkim analizama, edukaciji mladih u oblastima političkog rukovođenja, primjenama antikoruptivnih politika, integrisanju osoba sa invaliditetom u sistem javnih politika, reformama lokalne samouprave, pravosuđa kao i analizama procesa evropskih integracija“, naveo je Janjušević.

Janjušević je nekadašnju funkcioner Liberalnog saveza, kada je ta partija sa Socijalističkom narodnom partijom, Narodnom strankom i Srpskom narodnom strankom osvajila vlast u Nikšiću. On je tada bio šef kabineta predsjednika Opštine Nikšić.

Janjušević je radio kao savjetnik za međuopštinsku i međunarodnu saradnju u službi za skupštinske poslove Skupštine opštine Nikšić.

 

Send this to a friend