Politika

Drobnič- Šarkić: EU će nastaviti da podržava napore Crne Gore

 

 

Šarkić se zahvalioDrobniču na doprinosu i ličnom angažmanu u promociji evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore. On je istakao da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u domenu evroatlantskih integracija u proteklih 10 godina od obnove nezavisnosti, imajući u vidu da je sada u finalnoj fazi priključenja Alijansi.

On je naglasio da će Crna Gora, u saradnji sa partnerima, posvećeno nastaviti da unapređuje nacionalni sistem odbrane, kroz kvalitetnu modernizaciju, ulaganje u interoperabilnost jedinica Vojske Crne Gore i konstanto usavršavanje kadra.

Drobnič je čestitao Šarkiću na uspješnoj realizaciji aktivnosti i obaveza koje su prethodile pozivu za članstvo u NATO, što je rezultiralo učešćem Crne Gore, kao buduće članice Alijanse, na NATO Samitu u Varšavi. On je pohvalio rezultate koje Crna Gora ostvaruje na polju kako evroatlantskih, tako i evropskih integracija.

Drobnič je kazao da naša država daje značajan doprinos regionalnom miru i stabilnosti. On je izrazio uvjerenje da će Evropska unija nastaviti da podržava crnogorske napore u otvarivanju primarnih spoljnopolitičkih ciljeva – članstvo u NATO i EU, te da će Crna Gora nastaviti da ostvaruje značajne napretke na svim poljima.

 

Send this to a friend