Politika

Đukanović: Bar ne oskudijeva u prirodnim i ljudskim potencijalima

Đukanović je podsjetio da ovogodišnji praznik Bar slavi u susret obilježavanju 1.000 godina od smrti rodonačelnika prve crnogorske dinastije Vojislavljevića – kneza Vladimira Dukljanskog, kao, kako je rekao, jedan od gradova koji simbolizuje i razvoj moderne Crne Gore i milenijumskog trajanja naše države.

“To dodatno obavezuje i lokalnu upravu i Vladu da na tim istorijskim fundamentima grade ekonomski i demokratski prosperitetno društvo po mjeri Evrope 21. vijeka. Sigurna pretpostavka za dalji progres je očuvanje multietničkog i multikonfesionalnog sklada, po kojima su prepoznatljivi i Bar i cijela Crna Gora. U takvim stabilnim okvirima moguće je obezbijediti brži ekonomski razvoj, bolji standard i kvalitetniji život ljudi u svim našim sredinama, što i jeste osnovni smisao ostvarenja čvrsto trasiranih evropskih i evroatlantskih ciljeva”, stoji u Đukanovićevoj čestitki.

On je izrazio uvjerenje da će poziv za članstvo u NATO koji očekujemo početkom idućeg mjeseca uliti dodatno samopouzdanje za brže i kvalitetnije korišćenje prirodnih i ljudskih potencijala, u kojima, ističe, Bar ne oskudijeva.

“To će biti od značaja i za progres u pregovaračkom procesu sa EU, kao i u ukupnom razvoju Crne Gore. Lokalna uprava može računati na punu podršku Vlade u realizaciji svih aktivnosti koje su u interesu dobra svih naših građana, i naše države. Test za to će svakako biti jačanje vladavine prava i odgovornosti na svim dužnostima, na svim nivoima”, navedeno je u čestitki premijera Đukanovića.

Send this to a friend