Politika

Đukanović: Biramo između evropske sigurnosti i vraćanja na balkanske stranputice (FOTO, VIDEO)

„Pričamo o projektima koji su vrijedni ne u crnogorskim, nego u svjetskim okvirima. Pričamo o autoputu, pričamo o drugom bloku Termoelektrane za čiju se gradnju ugovor potpisuje naredne sedmice u Pljevljima, pričamo o podmorskom kablu, o nastavku projekata Porto Montengro, Luštica bej…  Usredsređeni smo na to kako da povećamo kvalitet života građana, obezbjedimo nova radna mjesta, posebno za mlade ljude, kako da stvorimo dodatne olakšice za žene u biznisu… To je ono je naš prioritet u svakom smislu”, rekao je Đukanović, saopšteno je iz DPS-a.

Govoreći o značaju ovih izbora, Đukanović je naglasio da ovi izbori nisu manje važni od referenduma održanog 21. maja 2006. godine.

„Kada smo godinama uoči referenduma radili na obnovi državnosti, imali smo na umu da sadašnjim i budućim generacijama obezbijedimo sigurnu budućnost, koja će biti na euroatlantskom kursu. Na tome smo vrijedno radili proteklih 10 godina”, kazao je Đukanović.

Okupljenima u prepunoj sali Sportskog centra ADA u Pljevljima Đukanović je ukazao na odluku koju birači treba da donesu na izborima 16. oktobra.

„Na ovim izborima odlučujemo hoćemo li dovesti Crnu Goru do društva evropskih naroda ili ćemo je vratiti najmanje 10 godina unazad. Takvu priliku nećemo imati ni za četiri, ni za osam, ni za šesnaest godina. Takvu priliku imamo 16. oktobra. Odlučujemo da li ćemo Crnu Goru povesti ka evropskom standardu života ili vratiti na balkanske stranputice,” rekao je Đukanović.

„Crna Gora je stala čvrsto na put evropske stabilnosti i 16. oktobra odlučujemo da li nastavljamo u tu sigurnost ili se vraćamo u nestabilnost”, zaključio je on.

Predsjednik DPS-a iskoristio je ovu priliku da svim rudarima čestita njihov praznik, ističući doprinos svih onih rudara koji su doprinosili razvoju Pljevalja i razvoju Crne Gore.

Mirko Đačić, predsjednik Opštine Pljevlja i član Glavnog odbora DPS Crne Gore istakao je da Demokratska partija socijalista stvara uslove za bolji život budućih generacija.

„Nastavljamo da vodimo Crnu Goru čuvajući multietnički sklad. Nastavljamo realizaciju izgradnje drugog bloka Termoelektrane.”

„Prije dvije godine sam vam rekao da budete uz nas i pobijedili smo. Potrebna nam je vaša podrska 16. oktobra da nastavimo započeto, za Crnu Goru, za naša Pljevlja,” dodao je Đačić.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Pljevlja i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Filip Vuković kazao je da će Pljevlja u naredne četiri godine biti najčešće pominjan grad kao pokretač crnogorske ekonomije.

 

 

„Pljevlja su danas pokretač crnogorske ekonomije, i nikada se Pljevlja neće toliko često pominjati u Parlamentu nego što će to biti u naredne četiri godine. Zato je na poslanicima iz Pljevalja najveća odgovornost. Pljevljaci, zapamtite dobro, niko ne može zaštiti naše interese bolje od nas. A u Parlamentu će iz Pljevalja biti samo poslanici Demokratske partije socijalista, jer su u ostalim partijama predaleko od mogućeg ulaska u Skupštinu”, zaključio je Vuković.

Send this to a friend