Politika

Đukanović čestitao Beati Šidlo izbor za predsjednika Vlade Poljske

“Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su Crna Gora i Poljska tokom proteklih godina kontinuirano unapređivali ukupne bilateralne odnose i siguran sam da na tim osnovama možemo, u obostranom interesu, dalje jačati saradnju i prijateljstvo između dvije države. Posebno me raduje što je Poljska konstruktivan partner u promociji evropskih i evroatlantskih aspiracija Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana”, istakao je Đukanović.

On je kazao da Crna Gora u decembru očekuje poziv za članstvo u NATO.

“Uvjereni smo da će ta odluka označiti novi i važan impuls učvršćivanju dugoročne stabilnosti regiona i nastavku procesa integracija. U tom smislu, Crna Gora ostaje krajnje posvećena EU i NATO članstvu, koji su jedini garant izgradnje modernog društva, zasnovanog na zajedničkim evropskim i euroatlantskim vrijednostima i tekovinama“, poručio je premijer.

Đukanović je istovremeno izrazio uvjerenje da u periodu pred nama, kroz nastavak političkog dijaloga, možemo pružiti dodatan podsticaj snaženju ukupne saradnje.

“Koristim priliku da Vas pozovem da posjetite Crnu Goru, u vrijeme koje Vama bude odgovaralo. Bilo bi mi zadovoljstvo da Vas pozdravim u Crnoj Gori“, navedeno je u čestitki Đukanovića.

Send this to a friend