Politika

Đukanović: Kolašin pokazatelj ukupnog napretka savremene Crne Gore

Milo Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 28. avgusta – Dana opštine Kolašin, predsjednici Opštine Marti Šćepanović, predsjedniku Skupštine opštine Milanu Đukiću, odbornicima i svim građanima Kolašina uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

“U svim političkim ekonomskim i istorijskim procesima u Crnoj Gori vaša Opština imala je dostojno mjesto. Praznik koji slavite je prilika da se posjetimo da je Kolašin odrednica postojanosti i trajanja naše državne tradicije, sinonim slobodarstva i jezgro crnogorskog antifašizma. Grad u kojem je u periodu II Svjetskog rata donešena odluka o obnovi državnosti i nacionalnog imena Crne Gore”, naveo je Đukanović.

Kako je dodao, razvoj koji je Kolašin doživio nakon obnove nezavisnosti, pokazatelj je ukupnog napretka savremene Crne Gore.

“Zahvaljujući strateški usmjerenim infrastrukturnim i razvojnim projektima na principima dugoročne održivosti, Kolašin danas ima posebno mjesto na turističkoj mapi Crne Gore i jugoistočne Evrope, pozicionirajući našu zemlju na sve prestižnije mjesto globalne liste kontinentalnih i zimskih turističkih destinacija, posebne prirodne ljepote”, kazao je Đukanović.

Kolašin je, dodaje, zahvaljujući mudrosti svojih pregalaca i lokalne uprave uz pravovremenu podršku Vlade Crne Gore u prethodnom periodu, dobro iskoristio raspoložive prilike.

“Siguran da su započeti, realizovani i planirani projekti prije svega u turizmu, poljoprivredi i saobraćajnoj infrastrukturi, garant daljeg proširenja i kompletiranja ponude Kolašina, dogledno bolje budućnosti njegovih građana i daljeg stabilnog i dinamičnog razvoja Crne Gore, još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave“, zaključio je Đukanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rob elite
Gost
Rob elite

Gospodare nece narod puste price vec posla i normalan zivot…ne zivi narod od prica nego od rada i posla , o tom ste gospodare trebali ranije misliti pa rrcimo pre jedno 30 godina…

Dejovo lotto DD
Gost
Dejovo lotto DD

Sad da su pametni pa naprave 500 hotela od drveta može toliko.

Slavica
Gost
Slavica

Zahvaljujuci tebi nego se vrci vise da odmorimo mozgove od svetosavaca

Send this to a friend