Politika

Đukanović: Gorivo u našim uslovima je luksuz, taksa logičan potez

On je dodao da je Vlada donijela odluku da dio deficita u javnoj potrošnji pokrije dodatnim zahvatanjem iz akciznih roba, kao što su naftni derivati.

“Radi se o proizvodu koji je u našim uslovima pokazatelj višeg kvaliteta života i luksuza i zato mi se čini vrlo logičnim i odgovornim što je Vlada opredjelila da upravo u vremenu kada je došlo do pojeftinjenja cijena goriva, zbog pada cijena nafte na svjetskom tržištu, podigne cijenu i tako obezbijedi dio nedostajućih prihoda kojima bi rješavala deficite i obezbijdila uredno servisiranje kredita za unaprijeđenje putne infrastrukture”, kazao je Đukanović.

Ubistvo bivšeg poslanika Liberalnog saveza, Saše Markovića, kao i neka od prethodnih ubistava, ukazuju na potrebu dodatnog podizanja nivoa odgovornsoti u nadležnim državnim službama, rekao je premijer Đukanović.

Saša Marković (47) ubijen je iz vatrenog oružja u petak, ispred svoje kuće u bečićkom naselju Ivanovići.

Upitan da li je ubistvo Markovića posljednji signal da neko u oblasti javne bezbjednosti treba da snosi odgovornost, Đukanović je kazao da se nada da će o tom tragičnom događaju nadležni državni organi, veoma brzo saopštiti rezultate istrage.

“Svakako da ovo i neka od prethodnih ubistava ukazuju na potrebu dodatnog podizanja nivoa odgovornsoti u nadležnim državnim službama, počev od policiije, ali ne samo od policije”, rekao je on novinarima, nakon izborne konvencije Demokratske partije socijalista Glavnog grada.

Đukanović je podsjetio da je novim sistemskim rješenjima dosta izmijenjena uloga pojedinih državnih organa i naglašena uloga tužilaštva, navodeći da je svakako presudno važna uloga sudova i njihove kaznane politike.

To bi sve ukupno, dodao je, trebalo da obezbijedi veći nivo pravne kulture, pridržavanja zakonitosti i posledično veći nivo sigurnosti za sve građane.

“Sve ovo nalaže potrebu dodatnog zaoštravanja odgovornosti, podizanje nivoa profesionalnosti i efikasnosti u radu nadležnih organa, kako bismo obezbijedili jednu od ključnih pretpostavki za kvalitetan život ljudi, a to je pravna sigurnost”,  poručio je Đukanović.

On nije želio da komentariše dešavanja u Socijaldemokratskoj partiji, navodeći da Demokratska partija socijalista ima dovoljno svog posla, 

“Ne pada nam na pamet da se miješamo u unutrašnje pitanje bilo kog drugog političkog subjekta u Crnoj Gori”, kazao je Đukanović.

Na pitanje da prokomentariše presudu donijetu za napad na poslanika Demokratskog fronta (DF), Nebojšu Medojevića, Đukanović je odgovorio da se plaši da su svi kao ukupna javnost i kao oni posebno važni djelovi javnosti, poput medija, skloni uvijek da analiziraju samo ono što je pojavna forma.

“Kada bih ušao u komentarisanje konkretne sudske presude, sebe bih izložio opasnosti prigovora od sudske vlasti da mi je malo posla u izvršnoj vlasti nego da hoću i da sudim”, naveo je Đukanović. 

On je kazao da bi preporučio da se uđe malo u tu dublju analizu, ne samo povodom slučaja Medojevića nego povodom ukupne odgovornosti za javnu riječ u Crnoj Gori.

“Vjerujem da moramo dublje ući u to, šta uzrokuje pojave koje onda bivaju predmet pravosudnog sankcionisanja”, dodao je Đukanović.

“Nastaviti sa sveobuhvatnim reformama”

Crna Gora treba da nastavi sa sveobuhvatnim reformama i stavi akcenat na rješavanja problema obrazovanja i vladavine prava, poručio je Đukanović na izbornoj konvenciji DPS Glavnog grada.

Kako je kazao, svako vrijeme nosi izazove koji stavljaju na probu transformacionu sposobnost politike da, kako je naveo, mudro, promišljeno i održivo ponudi odgovore na izazove tog vremena.

“Na reformskom planu potrebno je nastaviti sa sveobuhvatnim reformama i staviti akcenat na rješavanju sistemskih problema obrazovanja i vladavina prava”, ocijenio je Đukanović.

On smatra da je potrebno unaprijediti obrazovanje zarad stvaranja konkurentnog znanja kod mlade generacije koje će, kako je objasnio, pomoći da se na održiv način valorizuju resursi, prevaziđe viševjekovna zaostalost. “I da Crnu Goru stavimo uz rame razvijenih država Evrope“.

Kako je naveo, kada je u pitanju vladavina prava, treba podići ukupnu političku i društvenu kulturu u društvu, do nivoa poštovanja pravila koja sami za sebe propisujemo.

“Nakon što smo donijeli dobar Ustav i dobre zakone, moramo ozbiljno poraditi na njihovoj implementaciji i tako doprinjeti vladavini prava i većoj demokratskoj i ukupnoj kulturi crnogorskog društva“, poručio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, najznačajniji zadatak koji stoji pred Crnom Gorom u narednom periodu je nastavak reformi i ubrzavanje ekonomskog rasta.

Kako je objasnio, ta dva politička faktora treba državu da dovedu do unapređenog kvaliteta života što je, dodao je on, logično, prirodno stremljenje svake pametne i zdrave politike.

On je ukazao na to da je potrebno dalje raditi na razvijanju preduzetništva i obzbjeđivanju priliva stranog kapitala.

“Mi smo u posljednjih deset godina povećali bruto društveni proizvod za 220 odsto čime smo od najmanje razvijene ekonomije u regionu postali najrazvijenija“, podsjetio je Đukanović.

On je rekao da to djeluje impresivno dok se ne objasni preciznim, apsolutnim iznosima o kojem je životnom standardu riječ.

“Sa ovakvim rastom došli smo tek do pet i po hiljada bruto društvenog proizvoda po glavi stanovnika u situaciji kada je evropski prosjek već iznad 25 hiljada“, ukazao je Đukanović.

Kako je rekao, iza Crne Gore su vijekovi ozbiljnog ekonomskog i demokratskog zaostajanja zbog čega ne postoji privilegija biranja tempa kojim će se napredovati.

“Moramo napredovati najbržim mogućim tempom koji podrazumijeva sistematsko sprovođenje reformi u društvu, sistematsko unapređivanje poslovnog ambijenta i da budemo inspirativni za inostrani kapital koji nam je potreban zbog iskustva koji dolazi s njim“, poručio je Đukanović.

Kada su u pitanju kriminal i korupcija nadležni državni organi, kako je naveo Đukanović, moraju pojačano da povedu računa o suzbijanju tih pojava, ali, kada to, kako je ocijenio, umjesto njih rade određene političke strukture koje čine sastav izvršnih i zakonodavnih organa, koji treba da donose odluke o razvoju, onda to nije doprinos unapređenju pravne države.

“To je socijalno politička demagogija, opstrukcija razvoja države i neodgovornost prema nacionalnim interesima i te probleme moramo što prije otkloniti“, smatra Đukanovič.

Prema njegovim riječima, svako se mora potruditi da sistematski unaprjeđuje obrazovanje i da više radi, jer je to jedina garancija, kako je naveo Đukanović, da će povoljni ambijent, koji se sistematski unapređuje, iskoristiti na najbolji način, u interesu kvaliteta svakog pojedinca u državi.

On je rekao da svaka ozbiljna politika pretenduje da širi bazu i da DPS želi da širi koalicioni kapacitet, da čuva i gradi nova partnertstva, ali, kako je naveo Đukanović, pritom ne treba zaboraviti da se „najpouzdanije možemo osloniti na sebe“.

“Najpouzdanije dugoročno uporište politike su mladi ljudi i njima treba ostaviti dovoljno mjesta da bismo bili sigurni da ćemo na taj način, kroz svakodnevni i kontinuirani rad, čuvati najbolju i najdirektniju vezu s mladom generacijom kao garantom osvježavanja naše političke ideje i dugoročnog kvaliteta DPS-a”, zaključio je Đukanović.

On je ocijenio da je državna politika Crne Gore, tokom čitave novije političke istorije, pokazivala sposobnost da ponudi najbolje odgovore u datom ambijentu.

Od 2011. do 2015. godine suočili smo se, kako je rekao Đukanović, sa novim izazovima koje je diktiralo bliže i dalje okruženje.

“Živjeli smo u vremenu produžene ekonomske krize u Evrope, u vremenu zamrora i posustalosti integracionih politika i ambicija, u vremenu resesije u neposrednom okruženju i vremenu obnove i, kako nam se učinilo, finalno odbačenih političkih tonova koji su doživjeli politički poraz devedesetih godina“, kazao je on.

Đukanović je ocijenio da je u takvom ambijentu Crna Gora učvrstila bezbjednosnu i političku stabilnost države, povratila fiskalnu i finansijsku stabilnost države i započela krupne razvojne projekte.

Predsjednik Odbora DPS-a Glavnog grada, Vladan Vučelić kazao je da je ponosan na postignute rezultate tog Odbora o čemu, kako je naveo, najbolje govori izgled Podgorice.

Funkcioner Socijaldemokratske partije Glavnog grada, Đorđe Suhik kazao je da ta partija i DPS imaju dosta sličnosti, ali i različitosti i da, uvažavajući jedni druge, mogu zajedno da rade u interesu građana Podgorice i Crne Gore.

Funkcioner Bošnjačke strane, Nedžad Drešević kazao je da se nada da će ta partija nastaviti saradnju sa DPS-om na svim nivoima.

Funkcioner Liberalne partije, Jovan Rabrenović rekao je da se nada da će, u narednom periodu, zajednički rad te partije i DPS-a dati još bolje rezultate.

Na Konvenciji je prikazan video o rezultatima rada Odbora DPS-a Glavnog grada.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nata
Gost
Nata

Potpuno pogresno premijeru!!
Potpuno pogresno premijeru!! Trebalo je to vako izvesti: Narode date li 7 centi po litri? Ne damo!!!! Onda necete imati autoput! Prc! Narod: o neeeeeee, sta cemo sad kukavni brez avtoputa nakraj sela!!!! i to cijelih trijest kilometara ….

freeMNE
Gost
freeMNE

HIGHWAY TO HELL
HIGHWAY TO HELL

Doctore Drago
Gost
Doctore Drago

Sto ono rece jedan momak sa
Sto ono rece jedan momak sa Cetinja: “”Premijer je nase bozanstvo. Svaku noc prije spavanja ja se pomolim Milu Djukanovicu…”

Goran V. Pg
Gost
Goran V. Pg

stosta treba mijenjati al ja stosta treba mijenjati al ja bih sudijama i policiji povecao platu za 200 % iz opravdanog razloga jer sve je na njima tj da promijene zemlju na bolje samo oni mogu i naravno povecati plate u svim administracijama minimum za jos 50% socijalni program ojacati donjeti svedsku platformu i zakon o porodici tj djeca i… Više »

Mile
Gost
Mile

Sramota, sram vas bilo, u 21
Sramota, sram vas bilo, u 21 vijeku reći da su naftni derivati luksuz.

Anonimni
Gost
Anonimni

Ako je gorivo luksu!? Pitanje
Ako je gorivo luksu!? Pitanje: za koga gradimo auto put ? Kome ce da sluzi,samo turistima?? ZVEK!!

veselica
Gost
veselica

Logicno bi bilo da pocnete
Logicno bi bilo da pocnete vec jednom taj cuveni AUTOPUT da gradite, pa da vam prosto bude za svaku taksu!!!!!
Optimisticki mislim da ga nikad necete ni poceti a pare naroda ce i ovaj put u vase djepove poci!!!!

Citaj zakon
Gost
Citaj zakon

Kakva smo mi to onda drzava,
Kakva smo mi to onda drzava, sa pretenzijama ka evropskoj uniji, ako nam je gorivo luksuz?? Da se vratimo na magarca onda??

db
Gost
db

U nov 2014 za 1e=1.25$, danasU nov 2014 za 1e=1.25$, danas 1e=1.08$. Na kredit od 680 miliona eura koji ce se vracati u DOLARIMA. Da bi se oni ugradili nekoliko desetina miliona, na Crnoj Gori ce zaraditi i banke, i kineske firme na stotine miliona, a niko se nece htjeti buniti jer su se oni vec namirili. Kao za Telekom,… Više »

Vlado
Gost
Vlado

Kud ce veceg luksuza u Crnoj
Kud ce veceg luksuza u Crnoj Gori od tebe i tvoje kamarile.

Leonidas
Gost
Leonidas

Nevjerovatna drskost iNevjerovatna drskost i arogantnost! Protok robe i ljudi, i gorivo koje to omogucava, je osnova, i ne moze i ne smije biti luksuz ni u jednoj normalnoj drzavi! Ja jos nemogu da vjerujem da je Milo lupio ovakvu glupost, jer je inace veoma oprezan i elokventan.Jos se poziva na logiku! Koju crnu logiku?! Mozda je htio reci sofistiku?… Više »

Boka
Gost
Boka

Pogledaj malo Marićeve
Pogledaj malo Marićeve emisije i što je radila i radi srpska krimi-politička ekipa.Koja je to prljavština.A što radi hipnotisano primitivan narod i kakvo je njegovo stanje svijesti može se predpostaviti.Ljudi, analiziram sve ovo od 87 intezivno i moj zaključak je da zaslužujemo sve i gore.Nije ništa slučajno.

Boka
Gost
Boka

Hipnoza još traje….1,2,1,2.
Hipnoza još traje….1,2,1,2…Budjenje.

2006?
Gost
2006?

Poskupilo gorivo ovdje se
Poskupilo gorivo ovdje se vode razgovori Crnogorci VS Srbi,alo 2015 godina je BRAVI!

Ali-Bomaye
Gost
Ali-Bomaye

Vidji ekipu sa slike,u Zspu
Vidji ekipu sa slike,u Zspu odma sve !! Valjda ce se osvijestit jednom ovaj narod,ako ne ovi stariji ovi mladji vidim da su spremni da uzmu stvar u svoje ruke i neka tako treba !!!

Knelaš
Gost
Knelaš

Sreća pa gorivo za jahte u
Sreća pa gorivo za jahte u Port(n)o Montenegro nije luksuz pa je njima jeftiniji litar nego meni za punta raspalog.

Makaki
Gost
Makaki

Liberalna zamjena teza o
Liberalna zamjena teza o anahronom pokretanju lavine, sa albanskim rudarima u štrajku u trepči za kosova republjik i slovenačko hrvatskoj podršci u slanju banana rudarima za borbu za kosova republjik , znači banane su pokrenule lavinu .

Anonimni
Gost
Anonimni

dosli smo to toga da moze
dosli smo to toga da moze bilo sta da izjavi i da ostane na vlasti

Boka
Gost
Boka

Valjda se razumijemo a ako neValjda se razumijemo a ako ne evo pojašnjenje.Srbi su pokrenuli lavinu 90 tih svojim anahronim projektima poništavanja svih drugih.E sad se oni prave kao da su bili u pravu i kao oni su sad perjanice demokratije i pravde a crnogorska opcija nosilac svega lošeg.Mislim, meni koji je od 90-tih liberal teško prolaze razne podvale.Po meni… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Ajd Dokleani ne p. te , kad
Ajd Dokleani ne p. te , kad vam se nešto kod Mila ne dopadne onda je Srbin a đed mu Četnik, a kad Milo balj…zg po Srbima i dočekuje razne Tačijevce( uzgred rečeno Tači krimos ka i Arkan) onda mu kličete i evivate i većeg Dokleana od njega nema.

Anonimni
Gost
Anonimni

a cudo nisu gadljivi na srbea cudo nisu gadljivi na srbe iz pinka koji prave minut dva i zaglupljuju ovo malo naroda. cak je lomi dobar pajtos sa vucicem (gle cuda isto srbin) i sa mnogim drugim facama po srbiji. srbomrznja je samo za domacu upotrebu jer to pali narod da glasa za DPS. prema tome nije milo kriv no… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

kad je narod polugladan
kad je narod polugladan normalno da je gorivo luksuz

Anonimni
Gost
Anonimni

mrznja prema srbima je toliko
mrznja prema srbima je toliko jaka da mila optuzuju da je srbin i to oni koji ga glasaju da bi nas spasio od “cetnika” iz opozicije. crnogorci su u dubokom konfliktu sami sa sobom. ovo je preslo u patologiju i to hronicnu.

zevs
Gost
zevs

foteljasu LEGENDO !
foteljasu LEGENDO !
uvijek se slatko ismijem kad procitam tvoj post.

CRNOGORAC podgorica
Gost
CRNOGORAC podgorica

dadjo – vjeruj mi zao mi jedadjo – vjeruj mi zao mi je tvoje sudbine ka iskrenog suverenistu i borca za nezavisnost iako sam ja tada bio na suprotnim pozicijama. danas vise ne , ne zato sto sam promjenio misljenje nego zato sto to vise nije tema niti ce bit , barem za naseg zivota. ono sto meni smeta je… Više »

CRNOGORAC podgorica
Gost
CRNOGORAC podgorica

# dokupe (ispravka iz
# dokupe (ispravka iz prethodnog posta)

CRNOGORAC podgorica
Gost
CRNOGORAC podgorica

da se nista ne lazemo , znamo
da se nista ne lazemo , znamo se u CG svi dobro. ovako – vlast ima 10 % iskrenih glasaca , ostalo dokuše na pobjedu. opozicija je u sustinu 60 % vecina , 40 posto srbi i 20 posto crnogorci. ali para vrti dje burgija nece

za boka
Gost
za boka

pa naravno da nisu samo srbipa naravno da nisu samo srbi ugrozeni odje. srba ima 200 000 , to je 30 % i vlast radi protiv njih. naravno slijedi otpor i to sve ostale vuce dolje. davno su MUDRI rekli , ne moze se na tudju nesrecu svoja sreca gradit. htjeli su da napakoste samo srbima a unistili su cijelu… Više »

Boka
Gost
Boka

ne bih o nacijama.Mislim da
ne bih o nacijama.Mislim da je glavni pokretač loših stvari u Crnoj Gori i šire ta srpska nesvjest tao da kad se zatvorio jedan krug mjenjanja maski ne mislim da tkz. srpska svijest ima kapacitet za bilo što kvalitetno .

Kotoranin
Gost
Kotoranin

E koji sam ja MAGARAC kogaE koji sam ja MAGARAC koga sam glasao !!! Cista demagogija osobe koja ne zivi nasim zivotom vec se igra samo sa nama . Stid me je sto sam vjerovao da moze biti bolje , mada realno nijesam imao za koga drugo ni glasati jer su svi isti . Politika je najunosnije zanimanje u Crnoj… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Istorija se stvarno ponavlja.Istorija se stvarno ponavlja. Evo sto posteni Krsto Popovic borac za nezavisnu Crnu Goru govori 1942 za djeda naseg Mila A sto je Popovic mislio i javno gvorio o Blazu Djukanovicu i cetnicima vidi se iz proglasa kojeg je uputio narodu i porucio mu da ne ide u Bosnu kao sto to hoce Blazo Djukanovic sa svojim… Više »

Prdnjava
Gost
Prdnjava

Da da da… opet su negdje
Da da da… opet su negdje Srbi krivi. Zato glas DPSDP-u, pa se luksuziraj. Gorivom 🙂

Foteljaš
Gost
Foteljaš

Ćut marvo! ćut ćut! Nego štaĆut marvo! ćut ćut! Nego šta nego luksuz! Ako se krenete bunit biće vam i hrana i voda luksuz, ako već nisu. I vazduh će na kraj da vam bude luksuz. Ali, ovo je samo portal hrabrost, jer kad dođu izbori, zna se – DPSDP. Tako i treba, a do tad – ćut. Imate autobuse… Više »

Bez Mozga
Gost
Bez Mozga

Podgorica je mala ,biciklomPodgorica je mala ,biciklom sa kraja na kraj za pola sata ,Samo se nadam da nam uskoro i gume za biciklo ne budu luksuz.Najbolja je prica kako narod prslija gaca i patika treba da smanji troskove i manje da se luksuzira a njima na svadbe pjevaju estradne zvjezde koje opstina ne moze da plati za novu godinu… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

HOCE LJ POSKUPLJETI LICNE
HOCE LJ POSKUPLJETI LICNE KARTE/?

drale
Gost
drale

Kakvih budaletina i bolesnika
Kakvih budaletina i bolesnika sve ovdje ima ,pojedini se ovdje i lijece pa vama treba jos veca siba i nije trebao 07centi nego 17 hahahahaha avetinje.

dadjo
Gost
dadjo

Slusaj ti “Crnogorce izSlusaj ti “Crnogorce iz Podgorice”,nije u pitanju 7 centi, nego je u pitanju cisti blef,zar nije dosta, jesu li se mogla na drugi nacin naci sredstva, jesu budi siguran.O luksuzu, sto se mene tice,imam auro 95 godiste koji sam platio 1200 eura, i vozim ga od kuce do bolnice i nazad,jer od moje penzije od 178eura, zivim… Više »

Brat Srbin sa kocem od gloga
Gost
Brat Srbin sa kocem od gloga

I ti isto da si živ i zdrav i
I ti isto da si živ i zdrav i uživaj u državi. Što se buniš? Dobro ti učinjelo!

Piramida
Gost
Piramida

Diktator je tako donio
Diktator je tako donio odluku, i tako ima da bude.

butko
Gost
butko

Premijer se otvoreno i bez
Premijer se otvoreno i bez stida smije svom narodu u facu, bumerang je cudo. Mladen Delic bi rekao LJUDI JE LI OVO MOGUCE.

Anonimni
Gost
Anonimni

ko bi sve ovo procitao, ali
ko bi sve ovo procitao, ali je dovoljan prvi pasus. znaci oderite I one koji se jos koprcaju, posto oni placaju I svoje I gorivo sluzbenih vozila

Laki
Gost
Laki

Nijesu mi jasni ovi komentariNijesu mi jasni ovi komentari .Svi nesto kukaju ,zale se, na DPS, vladu , Mila Djukanovica i svi sjede u svojim domovima i na racunaru li androidu. Isto tako svaki put izlazite na izbore i iz svega srca dajete glas istim koji vas nemilice pljackaju 1/4 vijeka .To znaci da nam je doro .Tako smartam da… Više »

Jeep patriot
Gost
Jeep patriot

Pa, nije daleko od istine,
Pa, nije daleko od istine, vecina ljudi se vozi onako bez veze, “vata krugove po gradu”…
A uvozimo radnu snagu,sto i nije pohvlano

Toni
Gost
Toni

Ovom prilikom pozdravljam sve
Ovom prilikom pozdravljam sve vjerne glasače DPS-a i poručujem da imam za gorivo. Ako nekome zatreba međugradski prevoz, neka stopira.

Đukal
Gost
Đukal

Toni isti smo. imam i ja zaToni isti smo. imam i ja za gorivo, a ne dobijam od dps i njegovih trabanata, niti mi od njih treba. pozdravljam njihove glasače i mislim da su mnogi na dnu ekonomske ljestvice ali neka ih. bio jednom u Nikšiću jedan grafit koji se odnosio na vladu i glasio je “lopovi vraćajte pare”, sjutri… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Ovako ces da gradis autoput,
Ovako ces da gradis autoput, da ogulis narod i zaduzis nas pride 1 milijardu. Pa kad ce ti biti dosta da mi je znati, sjasi vise covjece pomrijesmo od gladi.

serdarJankodingospo
Gost
serdarJankodingospo

Hahahahahahahahahahahahahaha
Hahahahahahahahahahahahahaha TO LOMI KRALJU!!!

Boka
Gost
Boka

Nemoj se puno sjekirat zaNemoj se puno sjekirat za Srbe.Evo sedmobatljonci u vrh vojske .Nemojmo jednu bez veznu tvrdnju da su Srbi nešto ugroženi.Ugrožena je mladost i starost Crne Gore bez neke selekcije onako kumulativno.Ova vlast treba da ide ali stvarno imamo male kapacitete da napravimo skok više.Stvarno smo ograničeni.Jedan mali procenat je sposobnih i poštenih ali neće nikad doć… Više »

call of duty
Gost
call of duty

Bunite se za 7 centi,i nije
Bunite se za 7 centi,i nije vas sramota!!!!Svi protiv Don Mila siromaha!!!!!Pa ko ga to bira ovih zadnjih 25 godina,kad ga vecina mrzi???,Cudan smo narod,prodan,lazljiv,boljeg politicara od ovog vampira i nijesmo zasluzili.

Tikvan
Gost
Tikvan

Pokondireni Nikšićanina
Pokondireni Nikšićanina

Anonimni
Gost
Anonimni

I kavijar je luksuz pa ga ti
I kavijar je luksuz pa ga ti stalno”luksuziras” Gazda

CRNOGORAC podgorica
Gost
CRNOGORAC podgorica

e moj dadjo , ako je tebie moj dadjo , ako je tebi mrcenih 7 centi razlog da se okrenes protiv mila posle 25 godina glasanja za njega sa familijom (kako si rekao) , onda vise postujem mila da je 100 put grdji no tebe. dok su ljudi OTPUSTANI samo zato sto su srbi , tad ti je odgovarao milas… Više »

kolumbo
Gost
kolumbo

posle 25 godina vodjenja
posle 25 godina vodjenja zemlje od 600 000 ljudi goorivo nam je luksuz.tuzno ali istinito.

Boka
Gost
Boka

Po njegovoj priči standard u
Po njegovoj priči standard u CG je magare a gorivo luksuz.Svaka čast pameti naša.

dukljanski brav
Gost
dukljanski brav

daj makar vazelin gospodaru !
daj makar vazelin gospodaru ! grijeh je ovako !

Ze
Gost
Ze

Hahahaha. Uljepša mi dan 😀
Hahahaha. Uljepša mi dan 😀

Boka
Gost
Boka

Sa vama je sve luksuz.Sramite
Sa vama je sve luksuz.Sramite se…Ubijen je čovjek, bivši poslanik a vi pričate o gorivu.Ni vijest danas , ni nikakvi protest…..sramite se …

CRNOGORAC podgorica
Gost
CRNOGORAC podgorica

najaci je onaj dolje komentar
najaci je onaj dolje komentar sto brani milovu gospodju pa veli ne nosi ona aljine od 5 hiljada no nikoliceva gospodja. greotice , ovome nasemu bi trebalo svi da saljemo socijalu , siroma cojek. da kupi zeni jahtu ka sveto

Anonimni
Gost
Anonimni

….Rece covjek koji nije 25
….Rece covjek koji nije 25 godina dao centa za gorivo. Vozi se na racun gradjana CG, auto kupuje na racun gradjana, zivi zivot na racun gradjana. Stidi se g…e kad obraza nemas.

Pomalo Lud
Gost
Pomalo Lud

Ako je gorivo luksuz, šta jeAko je gorivo luksuz, šta je onda Autoput? Za one koji još nijesu shvatili, motiv izgradnje Autoputa je ugradnja tajkuna, koji zbog par stotina miliona u njihovim dzepovima čine veleizdajnički potez prema Crnoj Gori, potez koji je omča oko vrata ovoj već uveliko ekonomski okupiranoj državi. Zlo je što pored veleizdajnika tipa Gospodara imamo I… Više »

CRNOGORAC podgorica
Gost
CRNOGORAC podgorica

al aj sve na stranu al ladno
al aj sve na stranu al ladno rece “cojek” da je gorivo u 21 VIJEK – LUKSUZ ? aloooooooooooooo ? luksuz? a ne no najbolje da ce nam i ljeb bit luksuz , ka sto ce

Anonimni
Gost
Anonimni

PREDLAZEM 7 centi za auto
PREDLAZEM 7 centi za auto put,7 za KAP,7 zeljezaru,7 za Brana,7 za Darka,7 za Veska,7 za Dzigija,7 za Bemax,7 za Ceda i Mugija,7 za Elektroprivredu,7 za poziciju i opoziciju.Mozemo,imamoooooooo samo dako se oni najedu i napune

dadjo
Gost
dadjo

Na kakav sraman nacinNa kakav sraman nacin odgovaras svom narodu, kao da smo cobani, a i jesmo dok tebe i takve podrzavamo.Necu dalje duziti niti lomiti glavu o odluci ovakve vlade,ali cu jedno reci, a mislim da necu biti sam: 20 godina sa svojom i uzom i sirom familijom,sa svojim prijateljima,podrzavao sam tvoju politiku, ali kunem ti se NIKAD VISE.… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

pošto ođe u skoro vrijeme
pošto ođe u skoro vrijeme neće biti đece onda jeste luksuz

Pomalo Lud
Gost
Pomalo Lud

Kažu da odijelo ne čini
Kažu da odijelo ne čini čovjeka, ali zastave izgleda čine. Da nema zastava iza njega, tipičan seoski đilkoš.

Anonimni
Gost
Anonimni

Nije luksus ako dijete vozim
Nije luksus ako dijete vozim do škole da ne pokisne, …

Savo Lekić
Gost
Savo Lekić

Bravo Saša potpuno si u pravu
Bravo Saša potpuno si u pravu za taj komentar. A ja nemam ni za gorivo da pođem do moje Crmnice, a ova gospoda krstare po bijelome svijetu.

Anonimni
Gost
Anonimni

Svaka ti je sveta gospodare iSvaka ti je sveta gospodare i tačno ti je to da od kad si ti došao na vlast da je ovom narodu gorivo postao luksuz,jer sa tvojom partijom,kumovima i prijateljima doveo ovaj narod do toga da se vozi biciklom ili bolje rečeno doveo si narod do prosjačkog štapa.Samo deri gospodaru,a tvoji prijatelji neka ne plaćaju… Više »

drale
Gost
drale

Ti sigurno ne sipas u tvoje Ti sigurno ne sipas u tvoje ljudino ,no sipa ovaj jadni narod tebi i takvima kao ti sta si a tek pratnja ,nego se bojim da ces dozivjeti goru sudbinu od tvog partijskog druga Mugose ako Bog da nicija nije gorijela do zore.

CRNOGORAC podgorica
Gost
CRNOGORAC podgorica

malo je 7 centi. minimuc 70
malo je 7 centi. minimuc 70 bi trebalo. pa zar nismo svi lovcenske stijene ka novak adzic. UDRI PO SIROTINJI !

zevs
Gost
zevs

najbolje u vezi sa milom je
najbolje u vezi sa milom je bio njegov djed blazo , taj je bio pravi patriota , branio nejac od komunista crnogorskija.
A milo se odrodio od familije i posta turbo crnogorac , eo vam sad posledice svega toga.

zevs
Gost
zevs

beograd je kriv ! JASI MILO
beograd je kriv ! JASI MILO BRAVULJANE CRNOGORSKE !

psssst....
Gost
psssst....

misevi tisina
misevi tisina

milivoj
Gost
milivoj

Vec nekoliko puta srecem ovaj
Vec nekoliko puta srecem ovaj komentar, i msilim da je genijalan, nema nista krace i sazetije sto bi se moglo reci ovom narodu, ujedno ponizavajuci i pun prezira, mislim da je to osjecaj koji je dominantan kod vladajuce elite. Car si!

ps
Gost
ps

Nije druze, plase se oni
Nije druze, plase se oni tisine, osim ovih par na vrhu sto imaju privatni avio prevoz, ostali se bude svako jutro u nevjerici kako im sve ovo prolazi pa svaki dan grabe ko da im je poslednji.

sramota
Gost
sramota

SRAM TE BILO!!! MOJ GLAS
SRAM TE BILO!!! MOJ GLAS NIKAD VISE NECES DOBITI!!!!!

Ponos
Gost
Ponos

A nije te onaj sat od 100 000
A nije te onaj sat od 100 000 eura pokolebao? Bistar momak, nema šta.

Savo Lekić
Gost
Savo Lekić

Tačno je da je taksa logičan
Tačno je da je taksa logičan potez, a Milo je luksuz u našim uslovima !!!

Mico
Gost
Mico

Da se neces ti i tvoji
Da se neces ti i tvoji ministri odreci kojeg sluzbenog auta premijeru? Posto vidim da za vas nije luksuz koliko se sa njima vozikate po raznih kafica i resotrana

Monarch Highlander
Gost
Monarch Highlander

Kako je vas Muslimane
Kako je vas Muslimane/Bosnjake to Milo unazadio?Sta lupetas?Prilikom svih izbora kostali ste 100-150 eura za glas a nekad i mnogo vise.I ja sam srecan sto idete.ZBOGOM.

ljubitelj budala
Gost
ljubitelj budala

A i ti si bas pametan kao ovaA i ti si bas pametan kao ova naša opozicija. Kad ljudi vide da su griješili, ti ih opameti na ovaj način. Zato i vladaju 25 godina jedni te isti. Sa takvim stavom samo doprinosiš razmišljanju “pa ovi su divni kakvi bi bili ovi drugi”. Zato bolje zadrži nešto za sebe. Mnogo si… Više »

Ljubitelj ljubitelja budala
Gost
Ljubitelj ljubitelja budala

Bravo ljubitelju! On je kriv
Bravo ljubitelju! On je kriv što Milo 25 godina vlada, a ne ovi što ga glasaju. Kako ga nije sramota da za Milovu vladavinu krivi ljude koji ga uporno podržavaju, a podržavali bi i krticu, samo da oko vrata ima Montenegro zastavu? Pi, kakvi su. Nesoji! Unazađivači! Ne daju čovjeku ni protiv Mila da glasa!

ljubitelj budala
Gost
ljubitelj budala

Hvala što si ti moj ljubiteljHvala što si ti moj ljubitelj, a znaj da sam i ja tvoj. Poenta nije u krivici, nego da ljudima koji griješe, pomogneš da uvide svoju grešku, a ne kada to oni uvide da ih tvojim stavom ponovo vratiš na početak. Valjda i ti očekuješ da podrži neko tvoj stav, a da mu ti najaviš… Više »

mina
Gost
mina

Za tebe blindirani dzipovi IZa tebe blindirani dzipovi I tvoju pratnju nije luksuz,a za obicni puk I hleb ce uskoro biti luksuz.Kako ga nije sramota da ovo izjavi kad su on I njegova partija krivi za to?Za njegovu gospodju nije skupa haljina od 5000 hiljada eura a za nas je I pedeset eura mnogo.Covjek je odavno izgubio kopcu ra realnoscu… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Pomijesala si gospodju sa
Pomijesala si gospodju sa gospodjom Nikolic. Ona je ta na kojoj se zna naci po 30 hiljada eura. A u Srbiji je ipak vise sirotinje nego odje. A i ovaj nas bar nije diplomu ukrao ko onaj gore za kojeg bi ti voljela da ti je predsjednik.

Anonimni
Gost
Anonimni

evo aplauz od mene, za jos
evo aplauz od mene, za jos jednog u nizu poltrona….. nisu jos izbori, jos se ne dijele 50 eura, tako da smanji malo prebacanje na srbiju…. nije nam srbija porez uvela….

Rr
Gost
Rr

Sto ne ides biciklom na posa
Sto ne ides biciklom na posa da das primjer. No u kolonu od 10 auta koja trose kao brod,a jos i ne placate gorivo po punoj cijeni. Tj. Ne ucestvujete u otplacivanju autoputa. Licemjerju nikad kraja.

SlavkoS
Gost
SlavkoS

Licemjerje ovog čovjekaLicemjerje ovog čovjeka zaista nema granice… TI si nas doveo do toga da su nam auto i gorivo luksuz, pa nam još onda udario porez na taj “luksuz”. LUKSUZ su tvoji satovi, firme, braća, kumovi, “saradnici”, sinovi (i njihove gajbice, zgradice i firmice), sestra visokog državnog službenika koja je u njegovo ime uzela mito, bahanalije u Bahusu, Splendidu… Više »

Desperado
Gost
Desperado

Ključno pitanje je ko je
Ključno pitanje je ko je odgovoran za budžetske deficite?? I treba da j… ovaj narod u zdrav mozak…..

Anonimni
Gost
Anonimni

Iha, kako je ovaj unukIha, kako je ovaj unuk cetnickog komadanta Blaza Djukanovica pametan. I toliko ponosan na svog pretka cetnickog komandanta da je i sinu dao njegovo ime. Za ostale ne znam. Ali nas Bosnjake/Muslimane ti finansijski upropasti. Kao da likujes sto se raseljavamo sa sjevera i bjeyeci od gladi idemo u inostranstvo. Nikad vise nas glas Tebi g.… Više »

ostajte ovdje
Gost
ostajte ovdje

ovaj Blažo o kome ti govorišovaj Blažo o kome ti govoriš jeste Đukanović, ali nije milov djed. ovo je general vojske kraljevine Jugoslavije, koji je ostao vjeran zakletvi i pozivu vojnika. kada njega pominješ treba ustati i pokloniti se duboko. milov djed se takođe zvao Blažo, ali je on od strane partizana – komunista obješen na početku rata kao saradnik… Više »

ljubitelj budala
Gost
ljubitelj budala

Takav predsjednik vlade je
Takav predsjednik vlade je luksuz. On je za bogatije zemlje. Zato je logičan potez smjena vlade.

Anonimni
Gost
Anonimni

Pa ti si nas doveo do toga daPa ti si nas doveo do toga da je prosjecnoj porodici u Cg gorivo luksuz. Nakon 25 godina tvoje vladavine. Umjesto toga bilo bi posteno da svima nama: Crnogorcima, Hrvatima, Srbima, Bosnjacima, Muslimanima, Romima itd jednostavno priznas da ne znas da vodis drzavu. Eto probao si 25 godina pa ne ide. Jednostavno ti… Više »

Velibor
Gost
Velibor

Naravno da je gorivo luksuz.
Naravno da je gorivo luksuz. zato je Sveto i prodao jahtu iako je pod hipotekom!

M i M
Gost
M i M

Ovo je super gorivo i jeste
Ovo je super gorivo i jeste luksuz.Ali kada proglase leb i vazduh za luksuz bice vruce.

Anonimni
Gost
Anonimni

ako je gorivo luksuz zašto
ako je gorivo luksuz zašto onda ne uvedu taksu i na gorivo za jahte

Anonimni
Gost
Anonimni

aaa, da im se prijatelji mank
aaa, da im se prijatelji mank i kompanija ne naljute….

Sasa_pg
Gost
Sasa_pg

Gorivo za tvoj blindirani S8
Gorivo za tvoj blindirani S8 je luksuz! Za tvoju pratnju i pratnju tvoje familije je luksuz! Za prslu administraciju je luksuz! ZA MOJ MOTOKULTIVATOR NIJE LUKSUZ!!!!

Private State
Gost
Private State

Da, ovdje je i obican goli
Da, ovdje je i obican goli zivot postao luksuz jer svaka dpsdp protuva moze da te ubije i uopste ne odgovara za to.

Anonimni
Gost
Anonimni

Kome odgovaraju ubistva i
Kome odgovaraju ubistva i destabilizacija u vrijeme kad se ocekuje poziv za NATO? Ako ne znas ja cu ti teci – ruskoj i srpskoj UDBI koje se trude da ne udjemo u NATO.

Anonimni
Gost
Anonimni

zbog takvih ka ti je ova
zbog takvih ka ti je ova drzava ovakva…. sve poltron do poltrona…. koliko si dobio da potirujes mrznju po portalima, jesi li makar 10 eura uzeo?

hahahah
Gost
hahahah

pa ti si na vrhu piramide te
pa ti si na vrhu piramide te odgovornosti.znaci ti treba da snosis posljedice.odlazi covjece vise sa grbace ovog naroda.dosta je vise tih ulicarskih fazona pokupljenih sa niksickih ulica.napravio si od nas zadnju drzavu Evrope koja ne zna sta to znaci smijeniti vlast na izborima.

Anonimni
Gost
Anonimni

Ovo znaci uvodjenje vanrednog
Ovo znaci uvodjenje vanrednog stanja i pozivanje NATO trupa.

Ena
Gost
Ena

Naravno, odgovornost eksperta
Naravno, odgovornost eksperta Stojanovića i onoga ko ga je predložio! A možda da se razmisli i o odgovornosti predlagača kadrovskih rješenja u ANB-u!”!! Malo je tu koji nijesu odgovorni ako ćemo pošteno!

perin
Gost
perin

Dodatno podizanje
Dodatno podizanje odgovornosti u našoj realnosti znači unaprijeđenje pouzdanog (partijskog) rukovodećeg kadra u tim istim nadležnim državnim službama. Ako nekog i smjene, taj će jedan period pokrivati određeno savjetničko mjesto u nečijem kabinetu, a onda će biti dobro nagrađen što je držao “širom zatvorene oči” kad je trebalo…

brko
Gost
brko

Od Djukanovica samo
Od Djukanovica samo diplomatski komentari i retoricka sr***a.Nikad nista konkretno,a nije da ne moze da ucini nesto.Kolko pare treba da ti popiju mozak i da obahatis i da te ovoliko boli briga za narod,drzavu i stanje u njoj…

bekoć
Gost
bekoć

ČEKAJ ČIJE ODGOVORNOSTI,
ČEKAJ ČIJE ODGOVORNOSTI, ZAR NISI ti NA ČELO TE ODGOVORNOSTI, ŠTA REĆI NEGO TRLA BABA……………………….

Send this to a friend