Politika

Đukanović o aferi Ramada: Žele novi politički i medijski skandal

Javnost je u prethodnom periodu, kroz reagovanja poslanika Mladena Bojanića, upoznata sa slučajem u kojem je skup Socijaldemokrata, partije Ivana Brajovića, u hotelu “Ramada“ navodno plaćen iz sredstava Direkcije za željeznice Crne Gore.

Da li se u konkretnom slučaju radi o zloupotrebi državnih resursa pozabavila se Agencija za sprečavanje korupcije.

Đukanović je, komentarišući aferu “Ramada” nakon predavanja na Fakultetu političkin nauka u Podgorici, rekao da nema još nijedne nove informacije povodom tog slučaja, prenosi portal RTCG. 

Ponovio je da je ostao pri ranije izrečenom stavu na premijerskom satu da bi svaki poslodavac na svijetu postupio kao što je to bilo u slučaju hotela Ramada.

“Ne treba mijenjati teze. Da li zaista mislite da je normalno da neko, zarad političke potrebe bilo koje partije, neovlašćeno daje informacije koje se tiču poslovanja. Mislite li da je to doprinos demokratiji? Ne”, rekao je Đukanović.

On je kazao da ima razumijevanja prema Ramadi, jer je riječ o privatnom poslodavcu i poručio da bi uradio isto prema onome ko bi se slično ponašao i u Vladi.

“Nije profesionalno iznositi podatke u javnost za koje nijeste ovlašćeni”, rekao je Đukanović.

Na pitanje smatra li da to nije profesionalno o ako je u pitanju državni novac, premijer je rekao: “Ako je to državni novac, onda ste kao savjesni građanin u obavezi da obavijestite institucije, a sada je to urađeno s namjerom da se pravi novi politički i medijski skandal”.

Slučaj “Ramada” pod lupom je i specijalnog tužioca Milivoja Katnića. 

Send this to a friend