Politika

Đukanović u Šavniku: CG posljednji put brani tekovine referenduma

Predsjednik DPS-a je istakao da je ta “energija potpomognuta sa strane da bi Crnu Goru iskoristila za tuđe geopolitičke interese”. Premijer je istakao  da Crna Gora 16. oktobra odlučuje da li će ići putem stabilnosti i prosperiteta i dostizanja evropskog kvaliteta života ili će ići prema onom što se nalazi na drugoj strani.

Crna Gora odlučuje da li želi da nastavi putem stabilnosti države, putem sigurnosti svakog njenog građanina, stabilnosti i sigurnosti koja garantuje ekonomski i društveni napredak i prosperitet i koja garantuje dostizanje evropskog kvaliteta života naših građana u bliskoj perspektivi. To je ponuda na jednoj strani. Na drugoj strani je ponuda puna neizvjesnosti. Dakle, Crna Gora odlučuje da li želi naprijed onim putem kojim smo je mi vodili godinama uoči referenduma 21. maja 2006. i tokom ove decenije nakon referenduma, ili će dozvoliti da se zaustavi, da se vrati makar 10 godina unatrag, da se vrati u doba ekonomske zaostalosti, nesigurnosti i rizika”, poručio je Đukanović.

 

On je istakao da je jedini dobar izbor za građane ono što je dobro i za Crnu Goru. Đukanović je kazao da će se na predstojećim izborima posljednji put braniti tekovine referenduma.

Zašto mislim da to branimo poslednji put? Zato što se još uvijek na ovim izborima suočavamo sa istom onom anticrnogorskom rušilačkom energijom koja je otežavala naše napore da obnovimo nezavisnost prije 10 godina. Ovog puta se suočavamo sa tom istom energijom, potpomognutom sa strane, potpomognutom izvan Crne Gore. Ne zbog Crne Gore, nego da bi Da bi Crna Gora poslužila jednom tuđem strateškom geopolitičkom interesu. Naravno, nažalost, našli su dovoljno naših sunarodnika, dovoljno građana Crne Gore koji su spremni da, potpomognuti i ohrabreni tuđim novcem rade za tuđe interese a protiv interesa Crne Gore“, kazao je premijer.

Lider Demokratske partije socijalista poručio je da će Crna Gora ostvariti najbitnije ciljeve, te postati članica NATO i nastaviti hrabro da korača ka EU.

On je naglasio da će ta dilema kojim putem ćemo ići biti razriješena na izborima 16. oktobra.

 

“Nekoliko mjeseci iza toga, dakle nećemo čekati pune četiri godine, nego nekoliko mjeseci iza toga, Crna Gora će ostvariti ono što su njeni strateški ciljevi – postaće članicom NATO-a, što je faktički već, ali ponavljam, samo nekoliko mjeseci će to članstvo biti formalizovano. Crna Gora će nastaviti da snažno grabi ka završetku pregovora sa Evropskom unijom i da otvara persepktivu brzog članstva u Evropskoj uniji, što će rekao bih zakonomjerno značiti i odustajanje političkih protivnika Crne Gore, kako onih koji su u samoj Crnoj Gori, tako i onih koji ih finansiraju i ispomažu sa strane. Zato je dragi prijatelji ovo odsudna bitka, zato je ovo politička bitka ne manje važna od one 21. maja 2006, zato jer tačno kada kažem da na ovim izborima mi branimo ono što smo mukotrpno ostvarili prije 10 godina. I zato sam ubijeđen da to vi i naši istomišljenici širom Crne Gore nećemo dozvoliti”, poručio je Đukanović.

Predsjednik Opštine Šavnik Mijomir Vujačić rekao je na konvenciji da je uvjeren da će DPS pobijediti u tom gradu.

“To će biti naš doprinos ukupnoj pobjedi DPS-a na državnom nivou. Glasaćemo da Demokratsku partiju socijalista  zbog rezultata, vizije budućeg razvoja i zbog toga što vjerujemo Milu Đukanoviću”, saopštio je on.

Send this to a friend