Politika

Džaković: Građani Budve imaju najviše razloga da izađu na proteste

“To moramo uraditi jer ne želimo da nam hapse predsjednike Opštine, i da je to normalna pojava tranzicije u našoj zemlji i da se preko toga podgorički biznismeni iz Vlade opravdavaju za zlo koje su nanijeli Opštini i Crnoj Gori”, istakao je Džaković.

On poručio da se ne smije trpjeti bogaćenje pojedinaca koji su bliski potpredsjedniku i predsjedniku DPS-a, a sve na račun građana. 

“Jer oni smišljaju kredite koje ne umiju da vrate, smišljaju najskuplju vodu u svijetu, najskuplje ”bulevare” u svijetu, i najskuplji život prosječnog građanina na svijetu”, dodao je Džaković.

Razlog za proteste je, kako je kazao Džaković, i taj što su vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i pomoćnica Lidija Vukčević prepoznati kao zaštitnici organizovanog kriminala u Budvi. Oni, kako je rekao, ne žele da se pismeno ili na bilo koji drugi način izjasne po krivičnoj prijavi za organizovani kriminal, koju je OO PzP-a predao za zgradu TQ Centra u Budvi još 2013. godine. 

“Na taj način dovode u sumnju svoju objektivnost i dobre namjere. Kada su uzeli izvršnu vlast prije 10 godina obećali su da će povratiti sjaj 80-tih Opštini koju su pretvorili u bolesnika na aparatima i u najzaduženiju u zemlji a i u regionu, srazmjerno svojoj veličini, naravno!  Milioni kvadrata zemlje prodato je privatnicima a sada optužuju građane da reketiraju Vladu. Čak ne ni državu, nego Vladu. Time su priznali da je ta njihova na prevaru krađom uspostavljena Vlada i njen doživotni predsjednik, vlasnik Crne Gore, a ne parlament”, naglasio je Džaković.

Prema njegovim riječima, parlamentu  treba vratiti ovlašćenja izmjenom Ustava, ona koja na paritetnom nivou imaju i lokalne skupštine. 

“Ona ovlašćenja koja ima lokalna skupština i njen predsjednik kao izvršni organ, mora da ima i Vlada i republički parlament. Razlog je i što poslije tri godine lokalni javni emiter Javni servis radio i televizija Budva nemaju odgovornog urednika, i taj posao obavlja novi direktor protivzakonito se miješajući u uređivačku politiku, i pored svega Savjet Javnog servisa to stanje aminuje i dozvoljava takvo činjenje, i ako mi građani plaćamo njih, i ako se primičemo izbornoj godini! Zbog svega navedenog, i nemogućnosti da se izdejstvuje poštovanje zakona kao u civilizovanim zemljama – potrebni su protesti jer amandmani više ne funkcionišu”, zaključio je Džaković. 

Send this to a friend