Politika

Evo koje funkcije će pokrivati kadrovi SDP-a i URA

 

Kadar Socijaldemokratske partije “pokriće” Fond zdravstva, Upravu za nekretnine i Direkciju za razvoj malih i srednjih preduzeća. To su u izjavi za TVCG kazali Dritan Abazović iz Ure i Mirko Stanić iz SDP-a, prenosi Portal RTCG.

Ranije danas, funkcioner Građanskog pokreta URA, Neđeljko Rudović, rekao je da bi spisak kandidata za pomoćnička mjesta u ministarstvima prosvjete i zdravlja, te generalnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) trebalo bi da bude razmatran na sjutrašnjoj sjednici Vlade Crne Gore.

Podsjećamo, SDP, Demos i URA pipremili su spisak od 22 kandidata koja bi trebalo da zauzmu rukovodeća mjesta u preduzećima i kompanijama koja su u većinskom vlasništvu države, a koja po sporatumu o slobodnim i fer izborima pripadaju opoziciji.

Rudović je rekao da će predstavnici opozicione trojke, koje su potpisnice sporazuma, “na ravne časti raspodijeliti pozicije u sistemu državne uprave”, koje su, kako je rekao, važne za ispunjavanje cilja, “odnosno za blokiranje krađe”.

“SNP, nažalost, nije dijelila naše viđenje funkcionisanja i smisla vlade. Oni su tražili nešto drugo, to su isključivo funkcije za sprovođenje partijskog programa. Nema ovdje prostora za sprovođenje partijskog programa. Smisao ove vlade je da se blokiraju mehanizmi za kupovinu glasova i da se spriječe zloupotrebe”, rekao je Rudović za Radio Crne Gore.

On je istakao da su očekivanja da će druga faza sporazuma ići glatko i da neće btii problema kao što je bilo prilikom popunjavanja ministarskih mjesta.

“Naša je namjera da delegiramo predstavnike koji će pokazati i ispuniti cilj i pokazati smisao sporazuma konkretnim radom, a taj konkretan rad se sastoji u kontrolisanju zloupotreba državnih resursa u odnosu na ono što je praksa vladajuće partije”, rekao je Rudović.

Istakao je da će novi tim na rukovodećim pozicijama u narednih nepunih pet mjeseci “dati sve od sebe da Crna Gora nakon izbora uđe u mirniju fazu koja će dovesti do tranzicije vlasti”.

“A samim tim stvoriti preduslov da se bavimo životnim pitanjima, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i da dobijemo vlast koja ima ekonomsku viziju”, rekao je Rudović.

Send this to a friend