Politika

Fejzić i Izetgebović: Napadom u Parizu nanijeta neprocjenjiva šteta islamu

Tokom posjete Sarajevu, reis Fejzić je informisao Izetbegovića o aktivnostima koje Islamska zajednice sprovodi, te o odnosima i prilikama unutar IZ kako Bošnjaka, Albanaca tako i ostalih, čiji je položaj u Crnoj Gori, kako je rekao, zadovoljavajući.

“Fejzić je izrazio zadovoljstvo u pogledu napora koje je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović preduzeo u postizanju međubošnjačkog dijaloga u BiH, i napretka koji je u tom pogledu postignut“, saopšteno je iz Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Sagovornici su zajednički osudili teroristički napad u Parizu, čime je, konstatirano je, još jednom nanijeta neprocjenjiva šteta islamu, kao vjeri koja je utemeljena na postulatima mira i tolerancije.

Izetbegović je ukazao potrebu intenzivnije komunikacije među bošnjačkim predstavnicima u Crnoj Gori i BiH. 

Naglasio je spremnost za ulaganjem dodatnih napora u tom pravcu.

“Fejzić se zahvalio Izetbegoviću za ukupnu podršku koju u kontinuitetu pruža Bošnjacima i svim muslimanima u Crnoj Gori“, navedeno je u saopštenju.

Fejzić je posjetio i reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića.

Razgovarano je o saradnji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Islamske zajednice u Crnoj Gori. Dvije Islamske zajednice će sve učiniti kako bi ostvarile čvršću saradnju i polučile što bolje rezultate.

Takođe je dogovoreno da će službe dvije Islamske zajednice sarađivati u programima koji su od interesa za obije zajednice.

Send this to a friend