Politika

FOM SDP: Kao što se pozivalo na razum 90-ih, tako se i mi zalažemo za NATO i EU

Predstavnici FOM SDP-a učestvovali su na osmom Regionalnom evroatlanstkom kampu REACT u organizaciji ALFA centra. Ove godine kamp je održan na Vučju od 28. avgusta do 2. septembra.

“Svjesni situacije u kojoj su se Crna Gora i region nalazili u prošlosti jasno je da su prednosti pristupanja NATO-u jačanje političke, ekonomske i bezbjedonosne situacije osnov za razvoj Crne Gore. U tom duhu NVO ALFA centar prepoznala je značaj mladih u pristupanju NATO-u i zato je fokus Kampa edukacija mladih o konceptu i značaju pristupanja Crne Gore i država regiona u NATO”, saopšteno je iz FOM SDP-a.

U Forumu kažu da predstavljaju podmladak jedine parlamentarne partije koja od svog osnivanja u vrhu političke agende ima NATO i EU integracije. 

“Države članice NATO baštine demokratiju, mir i prije svega vladavinu prava kao temelje svog društva. Sjevernoatlantska alijansa je jedini odgovor i garant trajnog mira na prostoru Zapadnog Balkana”, istakli su predstavnici FOM SDP na Kampu.

Predstavnici ispred Foruma mladih Sociajldemokratske partije Crne Gore bili su Nermin Kasumović, Mirko Rajković, Maja Vukčević, Dragan Damjanović, Marija Filipović i Emir Hadžimušović. 

Send this to a friend