Politika

Formiraju se radne grupe za izradu Zakona o socijalnom preduzetništvu

Marić je najavio kontinuiranu saradnju sa nevladinim organizacijama, kako bi se poboljšali mehanizmi za prepoznavanje funkcija civilnog društva i ojačale javne politike.

Kako je saopšteno iz resora, na sastanku je bilo riječi o Sporazumu o fer i slobodnim izborima.

Marić je kao prioritete u svom radu naveo povećanje transparentnosti rada Ministarstva i formalizovanje procedura za primanje zahtjeva građana, kroz reformu upravnog postupka. Najavio je i podizanje efikasnosti i efektivnosti državne uprave na veći nivo.  

Drugi dio sastanka bio je posvećen Regionalnom stambenom programu, u okviru kojeg je Marić najavio pripremu detaljne analize ranjivih lica koje su u stanju potrebe za stambenim zbrinjavanjem, kako bi im se obezbijedila podrška u okviru ovog projekta.

“Regionalna stambeni program zajednička je inicijativa između Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije koji podržava Evropska unija i drugi donatori. Program će, između ostalog, obezbijediti održiva stambena rješenja za 74.000 izbjeglih i interno raseljenih lica. U Crnoj Gori je u toku izgradnja 276 stambenih jedinica i Dom starih u Pljevljima”, podsjetili su iz ministarstva. 

 

 

Send this to a friend