Politika

Forum mladih utvrdio listu kandidata za Glavni odbor na predstojećem Kongresu

Na prvoj sjednici Predsjedništva i drugoj po redu sjednici Glavnog odbora u VII sazivu Foruma mladih, članovi organa diskutovali su o aktuelnim političkim dešavanjima i analizirali   dosadašnje aktivnosti naše omladinske organizacije. 

Glavni odbor je jednoglasno usvojio prijedloge Predsjedništva za izmjene Statuta partije koje se odnose na mlade, a koje će FOM upititi Komisiji za Statut.

Takođe, jednoglasno je usvojena je i lista kandidata za članove Glavnog odbora iz redova FOM-a za predstojeći Kongres partije koji će se održati 3. juna 2015. godine.  

Dati su i konstruktivni prijedlozi u vezi sa aktivnostima koje bi trebalo sprovoditi u narednom periodu.

“Forum mladih je uvijek djelovao proaktivno, što se pokazalo i danas tokom sjednica Predsjedništva i Glavnog odbora. Konstruktivnom razmjenom ideja došli smo do prijedloga za izmjene temeljnog dokumenta SDP-a, koji će, ukoliko bude usvojen na Kongresu, značajno unaprijediti položaj mladih unutar partije. Takođe, na listi koju smo jednoglasno usvojili nalaze se ljudi koji će bez sumnje na najbolji mogući način zastupati interese mladih u Glavnom odboru partije’’, istakla je predsjednica FOM-a Marija Blagojević.

 

Send this to a friend